see you at the next race
h111 h141 h151 h161
HomeH151teamSponsorsClub €50RaceverslagUitslagenAgendaPics 2013foto`s 2012Foto`s 2011foto`s 2010Foto`s 2009h151 Slotstox
Raceverslag
 

2014 


Trainingsronde tussen de F2`s in
http://youtu.be/IJym0olCHCw
Manche overwinning te Venray http://youtu.be/lX47LIxoOqU
Excuus voor het laatste stukje, ahum stoel was omhoog geklapt na mijn enthousiasme stand up en toen zat ik op de grond.
2013

Sint Maarten, 9 juni 2013

1e manche
26 stuks aan de start. Er is gesproeid want de baan is erg droog. Je staat op de 2e rij van de blauwdakkers in het midden. Jullie moeten twee keer oprollen want de starter vindt dat jullie te snel gaan. Nummer 438 gaat er meteen al af voor de start is geweest. De vlag valt en je bent zoals gewoonlijk goed weg. De 1e ronde pak je al de 5e positie. We zijn helemaal gek aan de kant van de baan. Wat ga je snel. Er valt een vlag, 2 rollen met elkaar over de kop en zitten helemaal in elkaar. De herstart is iets minder dan we van je gewend zijn. Je krijgt een enorme duw en wordt het middenterrein opgezet op een bultje, vanuit mijn positie is het net alsof je niet verder kunt rijden. Wat een onsportieve mederijders heb je in deze manche, bah… Voor jou is het over deze manche.

2e manche
24 stuks 2e rij blauw dakkers aan de buitenkant. Je hebt weer een goede start. Je bent 12e bij doorkomst. Oh wat pak je daar een mooi bochtje, je wint er een behoorlijk aantal plekken mee. Maar wat doe je nou toch….. P. Schotanus neemt je op de schop en je wordt zo in nummer 7 geboord en samen belanden jullie in de greppel bij de start opstelling. Het mag zeker weer niet vandaag. Er wordt namelijk gevlagd, maar niet voor jou, toch verlaat je de arena.

3e manche
23 stuks een snelle manche is dit ook weer. We zullen zien of het nu goed kan gaan. Of het wat uitmaakt of de finale haalbaar is weet ik niet. Het is nu een kwestie van alles of niets. Je positie is vooraan blauw dakkers, in de binnenbocht. Niet een rare positie. Een megastart, wat een ambitie om die finale te halen. Er valt een gele vlag want de nummer 49 ligt in de sloot. Je doet het wel heel ruig. Hoop maar dat je het niet te ruig doet. Na het oprollen heb je weer een enorm goede start maar wat doe je nu, je wilt wel heel snel nummer 1 worden in deze manche. Je rijdt de bocht een beetje te wijd in en kunt hem niet houden. Maar wat een geluk, er wordt voor Age Koudenburg geel gevlagd, hij ligt in de sloot. Wederom een goede start als 4e kom je nu door, kom op jongen pak op die laatste drie, je bent echt wel sneller. Blijf ook vooral kalm. Hou dit dan maar vol, dan maar geen 1e plek, nou ja liever toch wel. Maar dat mag niet en je finisht ook als 4e, dit heb je lang volgehouden. Maar helaas zit er door 2 pech manches geen finale plek in deze dag. Heb je al een tijdje niet gedaan. Laat je weer eens zien wat je waard bent, een geel dakker hoeft nu ook weer niet hoor!
Groetjes, Tiepmiep
De h151 doet as zaterdag 8 juni mee met de Trucktour Bolsward, zie link voor route http://www.trucktourbolsward.nl/node/630 april 2013

Kings race.


H151

21 staan er aan de start wanneer jij aan de beurt bent. Jij staat op de 8e rij in de buitenbocht. Je hebt een goede start en komt als 15 door, maar op datzelfde moment horen wij aan de kant dat er een band leeg ploft, helaas het is die van jou. Je rijdt nog een ronde en gaat eraf met de staart tussen de poten. De 1e manche is verloren gegaan.


De 2e manche staan er 19 aan de start. Je staat op de 1e rij van de rooddakkers in de buitenbocht. Goede start, eentonig maar ja, daar ben je nu eenmaal goed in. Je komt als 15e de 1e keer door en vervolgens als 10e, maar je stuurt helemaal naar buiten en dit kost je plekjes. Je krijgt het vervolgens aan de stok met nummer 646 en jullie blijven in elkaar hangen. Wanneer je los komt lig je helemaal achteraan. Deze manche heb je wel uitgereden. Prima, maar helaas geen prijs. Wel bij de 1e 10 geëindigd.


De 3e manche staan er 18 aan de start en jij op de buitenbocht. Wanneer de startvlag is gevallen kom je in de derde bocht in een spin terecht en moet je achteraansluiten. Je kunt de race voortzetten en nu rij je mooi in de binnenbochten. En komt goed weg. Het lukt je helaas niet een en ander in te halen. Je hebt nr. 47 voor je en rijdt 14e positie. Vanuit mijn oogpunt kan deze manche niet veel beter worden. En wanneer de finishvlag is gevallen is dit de bittere waarheid. Door deze wat mindere dag mag je ook geen finale rijden. Helaas.


9 mei weer een kans.


Typ Miep


 

Sint Maarten, 28 april 2013


Wat een mooie dag hebben we vandaag. De weersgoden zijn goed gezind. Het had best een paar graden warmer gemogen maar ja we kunnen niet alles hebben. De baan ziet er schitterend uit en nu maar knallen met die handel.


1e manche.

Jij bent aan de beurt in manche 5 en dan sta je op de 1e rij van de rooddakkers in de binnenbocht. Mooi plekje dacht ik zo. Je hebt een goede start wanneer de vlag valt. Poeh, wat kom jij goed door de bochten heen. Fantastisch om te zien vanaf de kant. Wauw, van de 27 die er zijn begonnen rij jij nu 14e positie. Goed hoor, na nog wat rondes lig je al 11e, wat ga je supersnel! Nog een paar inhalen om bij de eerste 10 te komen, ik wil je wel duwen, maar rennend hou ik je niet bij. Ai, je komt klem te zitten en helaas kost dit je een aantal plekken. Wat een pech. Je kunt weer loskomen en gelukkig weer rijden, dat is het belangrijkst, uitrijden. Je hebt nu niemand voor en achter je en kunt heerlijk de manche uitrijden, je bent gefinisht als 11e. jammer van het vastzitten er had meer ingezeten. Maar niet getreurd je mag in ieder geval nog twee keer rijden.


2e manche.

Er rijden 26 met je mee, 1e rij rooddakkers in de buitenbocht. Goede start wederom en jeetje wat een crash in de tweede bocht. Je weet je los te wurmen uit al dat staal wat in elkaar vast zit en komt door als 8e en nog staat het daar helemaal vast maar wel zo dat je door kunt rijden. Er valt hierdoor toch een gele vlag, opruimen en in rij starten. Niet ongunstig voor je. De vlag valt en weer ga je er als een speer vandoor. Je rijdt op de 6e positie en kunt het goed volhouden. Je hebt wel Axel bij (32) en ik vind dat je moet kijken hoe los van hem te komen, hij kan je behoorlijk dwars zitten in deze manche. Zo, je bent van hem af, hij is zelf gecrasht. Jeetje kerel, wat rij je een fantastische manche, wanneer de vlag valt kom je als 3e door. .


3e manche.

Je staat weer vooraan bij de rooddakkers in het midden. 26 doen er weer mee. Eentonig maar weer een fantastische start. In de tweede bocht zit het weer een beetje vast in elkaar, je weet je weer los te wurmen en komt door als 7e, nog steeds zit het vast blijf opletten. Je kunt doorrijden en toch valt de gele vlag. Wanneer jullie weer moge starten ga je weer prima, 12e, 10e nog een aantal rondes kerel, pak er nog een paar. Je gaat als een speer, wanneer de finish vlag valt kom je als 2e door, maar officieel zeggen ze dat het 3e is. Weer dikke prima. 


Finale.


27 rijders, 25 rondes, vooraan bij de rooddakkers buitenbocht. At vreemd, 43 staat niet bij de rooddakkers, nou ja, zal wel goed zijn. Goede start, maar te wijde bochten in mijn beleving. Oei, je krijgt een tik van 195 en rijdt hierdoor zo de bult van het middenterrein op en moet helaas achteraan sluiten. Volgens mij kom je als 18 door en kun je er meer uit halen, kom op. Probeer los te komen van nummer 16 jullie hebben een mooi gevecht maar je bent toch wel beter. Och, nummer 27 geeft je zo een zet dat je verkeerd op de baan terecht komt met hem precies voor je, en dan zie je hoe hard het gaat want je moet weer een aantal plekken inleveren. Er valt een gele vlag, 43 rolt over de kop. De volgorde van de rij is niet juist maar jullie mogen weer. Het laatste stukje van de manche kun je jezelf weer hervatten maar het mag niet meer baten om bij de eerste 10 te komen. Je finisht als 14e en bent over de hele dag 10e geworden. Prima kerel. Tot morgen op speedway Blauwhuis.


 


  Emmen, 6 april 2013 H151

Het is vandaag een mooie dag, fris maar zonnig. Wanneer jij aan de beurt bent staan er 19 stockcars aan de start en jij staat op de 8e rij in de binnenbocht. Wanneer jullie er klaar voor zijn mogen jullie oprollen en wachten op de groene vlag. Je hebt een mooie en goede start. Je komt als 14 door en naar mijn mening stuur je ietwat teveel naar buiten. Er is veel duw en trekwerk met de nummer 69, hij zit je goed in de weg. Er valt een gele vlag , de nummer 46 wil graag van de baan af, staat niet erg veilig. Er zijn er nog 17 over en jij staat als 12e in de rij. Nu is het zo dat de nummer 69 weer jou moet hebben, ik wordt er al niet goed van, laat staan jijzelf, blijf rustig kerel!!! Helaas neemt hij je mee in een stuurmanoeuvre waardoor jullie beiden op het middenterrein rijden. Jij kunt gelukkig vrij snel de baan weer oprijden maar een overwinning van deze manche zit er hierdoor niet meer in. Je rijdt een aantal rondes en tot overmaat van ramp komt ook de nummer 69 weer van het middenterrein af, vlak voor jou!! Zet zichzelf in de rondte en jij kunt hem nog maar net ontwijken. Gelukkig maar. Hierdoor is hij wel stil komen te staan en rijdt niet meer mee. Deze manche mocht je jezelf op nummer 9 zetten, prima, nu hoeft je niet de consualtionrit te rijden. Je hebt al een plek in de finale bemachtigd.


 

Wanneer jij dus nu weer aan de beurt bent is het de finale. Gek hoor op de Engelse manier rijden. Doe mij maar gewoon de Nederlandse manier, mag je lekker vaak rijden. Er doen er 30 mee. Jij staat op de 10e rij in de buitenbocht. Je hebt een fantastische start en komt als 19 door de 1e ronde. In de 2e ronde ben je een beetje aan het klooien met Axel Nijs. Jij kunt verder hij niet. Ook een paar gevechtjes te zien met 5 andere wagens. Mooi om te zien hoe jij je hieruit redt. Je kunt namelijk net op tijd het middenterrein oprijden. Precies op het moment dat er een gele vlag valt. De andere 5 even opruimen en verder met de finale. Zo als het nu staat opgesteld ben je 15e. Maar of dat ook zo is, is maar de vraag. Je mag weer want de groene vlag valt. En weer kom je mooi weg van alles. Je wordt in de rondte gezet maar kunt weer verder. Je positie ben ik hier door wel kwijt maar dat hoor ik straks wel. Je gaat wel weer supersnel hoor, maar toch niet snel genoeg om bij de eerste 10 te horen, beter nog de eerste 3. Helaas, maar wel weer lekker gereden.


 

Om jullie toch 3 keer te laten rijden is er een Grand National geregeld. Hier doen er 36 aan mee. Veel hoor, hoe kan ik je nu nog goed volgen? In het eerste blokje van de rooddakkers sta jij als laatste opgesteld. In de buitenbocht. Oprollen en los, je hebt weer een mooie start en hebt goed opgelet in de derde bocht, hier is enig oponthoud en kun jij omheen sturen. Jeetje wij, als supporters krijgen even een drekdouche, heerlijk hoor. Wat door die douche nu je positie is weet ik niet. Je hebt een mooi gevecht met nummer 47, maar helaas kan ik jou niet als winnaar van dit gevecht benoemen, je moet hem laten gaan. Maar ook jij weer toch wel de een na de ander achter je te laten, als hoeveelste je nu bent geëindigd is bij mij niet bekend.


 

Maar heb wel mooie racerij gezien. Tot in Sint Maarten op 28 april ’13

Typ Miep .
H151, 31 maart  Wolsum

We mogen eindelijk weer eens een race bekijken en bijwonen. Het is ons door het erg harde werken van een aantal heren gegund dat deze dag is doorgegaan. De baan is veranderd in een volwaardig circuit. Dit natuurlijk niet zonder bloed, zweet en tranen en niet te vergeten koude ledematen. Haha!!

Wanneer jij aan de start verschijnt doen er 18 mee en je mag bijna achteraan starten. Je hebt een super start en kan enige con-collega’s in halen en doet dit ook. Maar dan tot ongeveer nog een drie rondes te gaan laat je het gas los. Je loopt terug. Je bent helaas als laatste over de finish, maar ja het blijkt een defect te zijn, dus jongens, aan de bak maar weer.

De tweede manche zit je weer goed in de start vlag en kun je met de snelheid weer een paar achter je laten. Dit doe je weer en goed. Maar het mag zeker niet want ook nu laat de h151 je technisch in de steek, de versnellingsbak houdt er mee op. Jammer, jongens maar weer sleutelen. Jullie zullen weten dat het seizoen is begonnen.

De derde manche was er niets aan de hand en heb je fijn je rondes kunnen rijden en als hoeveelste je bent geëindigd weet ik niet. Maar je hebt je goed klaar gereden voor een plek in de finale.

De finale doet zowat iedereen wel mee. 28 stuks. Je hebt een fantastische finale gereden en je bent als 5e geëindigd. Want de finale daar draait het om. Je mag tevreden zijn voor de eerste wedstrijd.

Groet,

Typmiep.


31 maart 2013
Richard Falkena start deze dag voor het eerst bij de junioren met zijn F2, zij doen niet mee met de dak kleuren zoals de F2`s en de F1`s.

Marco mag nog steeds een rood dak hebben, ergens achteraan in het veld starten dus.
(eerste de wit daken nieuwkomer- geel-blauw- rood- rood Superstar* en/of zilver, is de startpositie)
Sjouke en Hille hebben de auto`s nog niet klaar.
 2012

Het is afwachten of we 6 okt. ASE zijn... olieschraapveer was de oorzaak die was stuk en die is inmiddels besteld.

Afhankelijk of die op tijd is en de motor weer in elkaar zit gaan we weer racen.
Natuurlijk hopen we het wel er zijn nog enkele wedstrijden te gaan....we zijn nog niet uitgeraced
!!!

 

 

Hallum, 25 augustus 2012

Een keer per jaar wordt er hier een race gereden. Mijn zoon vraagt me of het hier nieuw is want er ligt allemaal gras, nee dus.

Wanneer jij aan de start verschijnt rijden er 22 in deze manche. Je hebt een goede start maar rijdt in de eerste bocht in de rondte en moet achteraan sluiten. Je bent nog net een na laatste. Op de baan is het nogal rommelig maar je komt er redelijk goed doorheen. Op welke positie je rijdt weet ik niet. Je rijdt een goede manche Het gras is bijna allemaal “gemaaid”en eindelijk zien we modder. Nummer 11 geeft je een flinke beuk en je moet helaas wat plekjes inleveren. Je hebt een mooie race gereden en bent volgens de “geleerden”11e geworden.

De tweede keer dat je mag doen er 21 mee. Het heeft eventjes geregend en jij staat op de 11e rij in de binnenbocht. Je start rustig, omdat het glad is natuurlijk, je wacht gewoon af tot het wat te rijden is. Maar wat doe je nu, je werd een beetje overmoedig en moest dit helaas bekopen met een parkeerplek op de bult waar je niet meer af kunt komen, einde tweede manche.

De derde keer mag je weer in de binnenbocht starten en sta je op de 1e rij van de rooddakkers. Je hebt een super start maar wat een onfortuinlijke pech heb je daar, je rijdt weer op de bult en kunt er weer niet afkomen, ook al weer voorbij, wat een zonde.

De finale.

Hier doen alle 22 deelnemers aan mee, door een slechte voorronde moet je achteraan starten, de baan ligt er super bij en kom op , je kunt het echt wel, laat de pech nu maar in de bus en neem je zakje met geluk maar mee. Ik heb de gunfactor voor jou. Monsterachtige start en als je voor de derde keer langs komt lig je op plek 10. Prima jongen. De volgende als 9e en de ronde die daarop volgt als 8e. Nog drie rondes te gaan. Het lukt je uiteindelijk niet om nog dichterbij te komen. Doordat een paar anderen aan het vechten zijn kun jij er met kun positie vandoor gaan, zo werkt dat toch? Super joh, je komt als 6e over de finish. De finale heeft het ruimschoots goedgemaakt wat er voor de rest van de dag niet echt uitkwam. Op naar Emmen volgende week.

Groet,

Miep


 Sint Maarten, 12 augustus 2012

Het NK, DE wedstrijd van het jaar, spannend, druk en ook nog eens prachtige weersvoorspellingen. Als de voorspellingen over het stockcar rijden nu ook nog eens uitkomen voor de H151, dan kan onze dag niet meer stuk.

De eerste omloop, wanneer de stockcars aan de beurt zijn, sta jij aan de start met 22 anderen en jij bent weer rooddak en op de 1e rij van de rooddakkers sta jij. Je hebt wat een voorzichtige start en komt als 18 door de 1e keer. Je stuurt overigens mooi de binnenbochten en ai de 2e keer niet, je krijgt een duw en maakt een spin van 180 graden. Je moet achter aan sluiten. Helaas. Na enige rondes kom je erachter dat je een lekke band hebt en verlaat het circuit. Achteraf bekeken had je meer schade, het zijrek was helemaal krom en er moest dus gesleuteld worden. Op naar de volgend manche.

De tweede omloop doen er 25 mee en jij staat op rij 7, in de buitenbocht, 1e rij van de rooddakkers. Kom op joh, laat ook hier eens zien dat je een supercoureur bent, ik heb de volste vertrouwen in je, en meer met mij, maar laat het heel het ACON race circuit ook eens zien. Je hebt een goede start en neemt wat te ruime bochten in mijn beleving. Oei, het wordt wat krapjes in de tweede bocht maar je kunt goed wegkomen, blijf goed opletten. Je kunt nu een paar plekjes naar voren schuiven, maar ik kan het niet tellen want wat gaan jullie ontzettend snel jongens en meiden. En wat rij je ontzettend goed. Wanneer de finishvlag valt ben je volgens mij 4e geworden.

Derde omloop doen er 22 mee en jij staat weer vooraan van het clubje rooddakkers. Drie op rij en jij staat in de midden. Een gevaarlijke positie. Goede start maar na een paar rondes zien we dat je vast zit aan de nummer 29 en ja, je bent weer los. Je bent een na laatste en vanuit hier kun je toch mooi een paar plekken naar voren schuiven je bent nu 17e of 18e, daar blijf je om vechten. Je wacht je kans schoon af en kunt door dit afwachten weer een paar plekjes doorschuiven, nu 15e. Ai, je maakt een stuurfoutje en moet helaas achteraansluiten, als hoeveelste je bent gefinisht is voor mij een raadsel, maar wel een mooie race hoor. Doordat er zoveel meedoen aan het NK en jij niet je manches goed hebt gereden is er voor jou geen finale deze dag, dan maar lekker kijken naar het spektakel onder het genot van een biertje, is ook leuk toch?


 

Groet,

Miep

 FAC 1 juli 2012, Eurobokaal AP vd Veer gewonnen door h151 Marco Falkena, 2de h74 Bate Feenstra, 3de h32 Ernst JAn Wekema


Sint Maarten, 10 juni 2012

De afgelopen periode is het je met de H151 niet erg goed afgegaan met als gevolg dat je nu weer met een blauw dak moet rijden. Niet erg, hier een paar voordelen. Meer vooraan en dus ook meer laten zien. Kom maar op jongens. De baan wordt nog even gesproeid en de 1e manche stockcars kan gaan beginnen. Er doen er 25 aan mee en jij staat op de 4e rij in de binnenbocht. We rollen op en aan de overkant worden jullie losgelaten. Je hebt een goede start en maakt mooie bochten. Je pakt steeds een plekje dichterbij de 1e plek en dat doe verdo… goed. Er is niet veel spektakel te zien alleen dat het er heel snel aan toe gaat, je lapt de een na de andere stockcar en je mag deze manche dan ook eindigen als 2e, heerlijk. Alles was en is goed dus alleen tanken en op naar de volgende manche.

2e manche.

Je staat op plek nummer 12 op de 4e rij in de buitenbocht. Er doen er 26 aan mee deze keer. Je rijdt 6e plek na het loslaten en een monsterachtige start. Jullie hebben veel oponthoud van de geel en wit dakkers, die moeten jullie zien te lozen. Maar er wordt geel gevlagd want de 173 ging behoorlijk over de kop en heeft een platte spoiler. Wat er na de herstart was vanuit mijn plek niet goed e te zien maar achterna bleek dat je band helemaal kapot gereden is en dat jij nu het rennerskwartier op komt rijden. Einde manche 2. Jammer, ja lag namelijk 2e plek.

3e manche.

Nieuwe rondes nieuwe kansen. Je rijdt op plek 10, 4e rij, in het midden. 8e ben je bij de eerste keer doorkomen, goed hoor. Na enkele rondes al 5e, je gaat super. Jeetje, je lapt gewoon iedereen die voor je rijdt en mag op de 1e plek rijden, probeer je nu los te maken van de rest zodat je gewoon heerlijk je race kan uitrijden. Maar het ergste scenario wordt volbracht. Je krijgt wat obstakels in de bocht voor de finish en kunt hier niet meer omheen zo hebben ze de baan in beslag genomen, remmen is geen optie en er omheen is in de sloot. Je eindigt dan ook achter op een andere stockcar en voor jou is het einde oefening deze manche, een kapotte schokbreker. Too bad!!!!!!

Finale!

Ja toch ook nog finale rijden. Ik zie je namelijk de opstel slurf in rijden. Yes. Nu a u b gewoon je race rijden, geen gekke dingen, en geen pech. Please?????

14 plek, 5e rij in het midden. 33 stuks rijden er mee, wow, wat veel. In de 1e ronde is het nog glad, andere banden keus gemaakt dus je kunt profiteren. Je positie is zo’n beetje bepalend rond de tiende plek en je hebt een spannend gevecht aan de overkant steeds het ziet er geweldig uit. Je ontvangt een dreun en je deelt ze ook uit. Je kunt nog maar net de h151 op de baan houden. 12e. Je zakt weg en zwabbert over de baan, is het wel een goede keus geweest?????? Een te strakke stuurfout zet je in de rondte maar je kunt nog mee gelukkig. Ben je plek totaal kwijt door dit en naderhand zet ik het er wel bij. Het gaat super hard en vet luid, heerlijk. Je hebt de finale uitgereden, dat telt ook. Naderhand lees ik op mylaps dat je als 14e bent gefinisht.

Groet,

Typmiep

 


 

Wolsum, 17 mei 2012

Je hebt een aantal fans die deze keer een beetje uitgepakt hebben, wanneer jij aan de start staat staan ze te zwaaien met een oranje fakkel. Erg leuk, voor jou maar ook voor hun.

1e manche

18 rijders en jij mag achteraan op de binnenbocht starten. Je bent 16e in de tweede ronde dat je bij mij doorkomt. Maar wat doe je nu, ik zie dat je bult op gestuurd wordt maar gelukkig kun je weer wegkomen. En rij je weer mee met de strijd om de 1e plek. Er wordt geel gevlagd voor diegene waarmee jij in strijd lag en van je heeft verloren. Jullie moeten in een rij opstellen, maar jij staat achteraan en naar mijn mening is dit niet juist. En daar gaan we weer, maar meteen weer een gele vlag, iemand verliest compleet zijn achterband en dit is levensgevaarlijk. Je mag nu op plek nummer 12 starten van de 15 die er nog over zijn en we zijn weer los. Goed opgelet, je kunt mooi om iemand heen sturen je ligt nu 8e zo valk voor de finish rij je nog eens die leuke bult op maar je hebt wel kunnen finishen deze manche als 7e prima joh.

De 2e manche doen er 17 aan mee en sta je op de een na laatste rij in de buitenbocht. Je hebt een mooie start wanneer de vlag valt ,maar je stuurd te veel naar buiten. Je moet helaas achter aan sluiten maar bent snel en kunt weer wat inhalen. Je bent momenteel 15e. Je krijgt me toch een opdonder van iemand. Jeetje wat een kloo…. Waar is je lef en je snelheid gebleven, kom op pak op die lui! Je rijdt wel mooi je rondes deze manche maar kunt geen plekjes veroveren, ja nu toch een paar, zie je wel daar is Marco weer.!! Je bent nu los van de anderen maar ook dit betekend dat je je positie niet kunt verbeteren. Helaas, maar toch kom je als 7e of 8e binnen.

De 3e manche zin er 15 medestrijders en mag jij het van de een na laatste rij vanuit de binnenbocht proberen. Je hebt een goede start en na 2 rondes rij je al op plek 9. Je moet een beetje los zien te komen van de rest, dan kun je voluit. Het is nu oplekaar veel duw en trek werk voor een plek. Je bent nu 6e, nee toch niet, je moet een plek inleveren, 7e. Je kan em hebben hoor!!!. Wat een gevecht heb je met nummer 11 jeetje Murk, pak em op. Wat een spanning tussen jullie. Zo vlak voor de laatste bocht kun je em nog oprollen en mag je als 6e eindigen.

Finale.

19 stockcars, in het midden van de rooddakkers mag je je positie verdedigen. Als 9e kom je door de tweede ronde, maar je stuurt erg naar buiten in de bochten waardoor er heel wat langs je heen kunnen gaan maar op het rechte eind dan ben je snel!!!! Het zijn er heel wat rondes, je plek ben ik kwijt maar je rijdt lekker. Ik denk dat je als twaalfde bent geëindigd, dus een niet zo’n geweldige dag, maar niets is er kapot of lek, is ook wel eens fijn.

Volgende week zijn jullie in Engeland en ben ik er als typmiep niet bij. Ik wens jullie heel veel plezier en mooi weer. En veel succes.


 

Monique
 
Mooie youtube filmpjes van Mr Pieter http://www.youtube.com/user/MrPieter65?feature=watch
Race 2 (lekke band)
Race 5, 2de geworden
Race 9, Ook Marco zijn test of de boardiing wel oké was, race 9 (jammer was na een paar rondjes al 5de)
Finale vechten op na een 2de plek totdat de band lek ging voor de verandering, Jack maar weer voor gelaten en gelukkig toch nog 4de geworden.Emmen, 5 mei 2012

Het is helaas minder mooi weer dan de Koninginnedag in Wolsum, maar het mag de pret niet drukken. 12 uur is de start en dan zijn eerst de F2 aan de beurten vervolgens ben jij aan de beurt en mag je starten met 25 anderen en sta je in de 11 rij in de buitenbocht. Het blijft steeds hetzelfde maar ook hier heb je een super start. In de eerste rondes kun je alweer heel wat inhalen en achter je laten er zijn ook al wat uitvallers en dus ben je niet laatste meer. Na verloop van tijd raak je een beetje van al dat geduw en getrek en kan ik een beetje rustiger naar de race gaan zitten kijken. Na behoorlijk wat rondes te hebben gereden lig je al op de helft dus plek 12. Je rijdt deze manche lekker relaxed en mag bij finish plek nummer 7 achter je naam zetten. Goed gedaan, jochie.

De 2e manche wanneer jij weer een optreden mag doen zitten er 21 in en sta jij op de een na laatste rij weer in de buitenbocht. Het is glad op de baan, let er goed op. Je rijdt wijde bochten maar eerst een paar rustige rondes en als de baan wat is opgedroogd kun je gaan knallen. Na 2 rondes heb je een inschattings foutje gemaakt en moet je helaas achteraan sluiten. Je herpakt het goed en je snelheid is ook weer terug. Je kunt een paar concurrenten achter je laten en wanneer de finish vlag valt, hoop dat ik goed geteld heb, eindig je als 14e.

De 3e manche rijden er 22 mee en je staat weer in de buitenbocht maar nu op rij 8. Er is helaas weer gesproeid, jammer. Maar nu misschien goede maatregelen getroffen hiervoor. Na de startvlag kun jij je zo manoeuvreren dat je in de binnenbocht terecht bent gekomen en al als 15 doorkomt. Er zijn tot nu toe 3 uitvallers dus laatste ben je niet meer. Oei, je hebt een aanvaring met nummer 54, het lijkt vanuit mijn positie wel of hij je terug wil pakken maar dat likt gelukkig niet. Oh, Marco wat doe je nou?????? Je maakt een verkeerde inschatting hierdoor moet je een paar plekken inleveren maar hoeveel, ik ben de tel kwijt. Je mag niet zeuren, Miep, je kunt gewoon je rondes lekker herpakken en rijdt super. Wanneer de finishvlag is gevallen moet ik van de verslaggever horen dat je als 9e bent geëindigd. Geweldig.

De finale.

Hier rijden er veel in namelijk 29, 11e rij in weer de buitenbocht. Ik dacht dat dit altijd verdeeld werd….. Je hebt een goede start maar hangt helaas nog in de buitenbocht. Je krijgt een botsing en hierdoor een lekke band. Hou maar op voor je alles kapot rijdt, maar je rijdt toch door. Achteraf bekeken zocht je een gaatje om het middenterrein op te rijden.

Je mag met een tevreden gevoel terug kijken op een mooie dag. 
 

Tot 17 mei in Wolsum.


 

Wolsum, 30 april 2012

De weergoden zijn goed gezind, geweldige mooie dag, eindelijk een stralende zon en een strakke blauwe lucht. Hier hebben we lang op moeten wachten dit jaar. Dus op naar Wolsum met in de tas, zonnebrand, zonnebril, een korte broek en een goed humeur. ( deze paste niet in de tas).

Jeetje wat een organisatie is hier voor nodig geweest. Er zijn Engelse rijders uitgenodigd die gaan rijden in stockcars van Gerrit Zwerver, onze stockcar makelaar. Ook zijn er rondom het circuit enigszins wijzigingen gedaan, een tribune gemaakt van betonplaten, en veel zand, waardoor er na een fikse regenbui die de afgelopen nacht is gevallen, enige racevrachtwagens vast zijn komen te zitten op het rennerskwartier. Maar ook hier worden alle zeilen bijgezet hen te redden uit deze drekpoel. En ja, ook zij verschijnen, wanneer het begint, aan de start. De Engelse rijders rijden met hun eigen nummer op de spoiler dus je kunt ze bijhouden.

Zo, we zullen eens kijken of jij de jeu van het stockcar rijden niet bent verloren. Je bent in een manche met 20 stockcars en staat op de 7e rij in de buitenbaan. Goede start maar je zwabbert wel enigszins over de baan en oh jee, je krijgt een aanvaring met Wierd Gietema. Ai, wij constateren een lekke band door die botsing en deze manche is helaas voor jou alweer verloren. Kun je ons ook laten zien dat je wel een goede coureur bent? Je hebt alleen maar pech, nu willen we de andere kant van de medaille wel weer eens zien. Er wordt nu flink gesleuteld aan de stockcar en ook Tymo, (de jongste monteur, drie en half jaar) doet flink mee. Dus de tweede manche moet er toch iets goed gaan. We zullen zien.

Wanneer je voor de tweede keer aan de start verschijn zijn het twee stockcars minder, dus 18 en jij staat op de 6e rij in de binnenbocht. Wanneer de startvlag valt ben je goed weg, je bent al op positie 10 in ronde nummer 3, dus dit gaat prima. Je kunt er nog een paar inhalen en na enkele rondes ben je al 5e , nu 4e, nu 3e en je gaat zelfs naar positie 2, je gaat weer zoals wij je kennen, hou het vol want het zijn nogal wat rondes die je moet volbrengen. Je doet een verwoede poging om ook de nummer 1 in deze manche te verslaan, maar bent verstandig en laat je rustig afzakken, gevaar zit er niet achter je en je rijdt deze manche mooi uit op de 2e plek. We zijn super trots op je Marco, zie je wel je kunt het wel. FANTASTISCH.

De derde manche is het al laat, dit wordt een latertje vandaag, staan er maar 15 aan de start op welke rij je staat is denk ik 7e kon het zo snel niet tellen. Je hebt een goede start en na 2 rondes ben je al 7e maar oh wat gebeurt er nu, je komt zo van een bergje gejakkerd dat je de snelle vehikel niet meer onder controle hebt en je vliegt zo de nieuwe boarding in net niet over kop gelukkig maar je zit wel vast met een band over de boarding heen. Het is maar goed dat deze hier zit anders was je misschien wel bijna tegen je eigen bus aangereden. Voor jou is deze dag voorbij en heb je gelukkig wel een mooie tweede manche gereden en heb je hierdoor weer eens een goed gevoel gekregen over je rijkunsten. Een finale zit er waarschijnlijk niet in, maar we kunnen niet alles hebben.

Toch krijgen we tot onze verbazing te horen dat je finale mag rijden, dit is ongelooflijk mooi nieuws en nu wordt het nog later, kunnen we nog langer genieten van het race spektakel op Wolsum. Er rijden 25 mee en je staat achteraan. Wanneer de startvlag valt kom je goed weg, dit is meestal niet zo’n groot probleem voor je en je rijdt op de een na laatste positie, er valt een gele vlag in de eerste ronde er mag dus nog gesleuteld worden. Hierdoor duurt de herstart ietwat langen maar dat mag de pret niet drukken. Wanneer er weer gereden wordt bouwt de spanning enorm op. Je rijdt namelijk als een bezetene, zo goed. Je rijdt ineens van positie 20 naar 17 en weer wordt er geel gevlagd, een in het water. Wel fijn voor mij, kan ik kijken of ik ook goed heb opgelet en je echt op plak 17 rijdt. Nee,het wordt nog mooier, je staat namelijk 11e in de rij. Na weer de herstart kom je weer goed weg en weet je weer wat achter je te laten en presteer je het om op plek 7 terecht te komen en dit hou je heel wat rondes vol. Wat een fantastische finale. Weer een herstart en ook dan komt het goed en positioneer je jezelf op plek 5 totdat ik constateer dat je een lekke band hebt, misschien kun je toch doorrijden want het duurt niet erg lang meer. En ik had het goed, je bent naar mijn mening als 4e geëindigd en hebt je van een zeer goede kant laten zien. Tot volgende keer in Emmercompascuum.
 

St. Maarten, 22 april 2012 

Het is helaas niet van dat geweldige weer wat we vorig jaar om deze tijd ongeveer hadden, die dag was het namelijk 23 graden en nu is het 8 en een hele harde wind waait ons om het gezicht. De baan ligt er echter heel mooi bij en ook het rennerskwartier ( geen geblubber). Hier heeft het team ook een mooie plek gevonden.

1e omloop.

25 stuks aan de start en jij staan op de zesde rij in de binnenbocht, rustig oprollen en dan knallen…….veel geduw en getrek bij de start maar je komt erg goed weg, en dan helaas kom je vast te zitten met de nummer 226 en je moet weer achteraan sluiten. Van de 25 liggen er al 4 uit dus je bent niet meer laatste maar helaas constateren wij aan de zijlijn dat je een lekke band hebt en je bent zo verstandig om het circuit te verlaten. Jammer voor deze manche maar er zijn nog 2 te gaan. We zijn vol goede moed. 
 

2e omloop.

Nog steeds ligt de baan er geweldig bij en wordt er ook veel aan gedaan om het zo mooi te houden. Van de 25 stuks sta jij op de 8e rij in het midden. Je hebt na het oprollen een geweldige start, maar o jee, je moet uitwijken voor 2 vechtende stockcars en kunt helaas de stockcar niet op de baan houden je glijdt de sloot in. Dit was van erg korte duur op de baan. Ik begin het minder leuk te vinden, laat staan hoe jij je moet voelen. Maar op naar de volgende manche. Een finale plek zit er niet meer voor je in. Dat is jammer.
 

3e omloop.

21 rijders en jij staat op de 7e rij in de binnenbocht. Je hebt weer een geweldige start en bent pijlsnel. Door veel gestoei en getrek kun jij met je stuurkunsten een hele zwik rijders inhalen en je bent ongelooflijk goed, je rijdt nu gewoon op de 3e positie en wij willen zo graag dat je dit volhoudt. Zet em op, jongen. Maar oh, na echt heel wat rondes en tot 3 rondes voor de finish heb je het volgehouden, maar ook hier ga je het circuit af met een tweede lekke band deze dag. Wat een baal moment. Einde oefening.
 

Tot Wolsum, 30 april 2012

 

Wolsum, 9 april 2012


Het is weer een niet al te mooie dag vandaag en de voorspelling beloven ook niet veel goeds, desalniettemin gaat het toch door deze dag. De baan licht er mooi bij en er zijn veel mensen op komen dagen om deze dag te kijken naar een mooie race.


De eerste manche dat je aan de beurt bent staan er 19 stockcars aan de start, jij staat op de 2e rij achter aan. De vlag valt en je bent weg. Je hebt een goede start en helaas kom je na 3 rondes achteraan te liggen door een stuurfout. Je rijdt verder een goede race maar er komt veel rook van je uitlaat, of uit je uitlaat. Later blijkt dat je het dopje van de olie bent verloren en hierdoor ook olie uit de auto verdween en op de uitlaat terecht komt en dat het daardoor enorm is gaan roken. Toch weet je de achterhoede een beetje achter je te laten en na 8 rondes lig je op positie nummer 15. Er beland er nog een in de sloot dus je kruipt weer een plek naar voren. Hou nog even vol want er moeten nog twee rondes verreden worden voor de finishvlag valt. En dit kun je volhouden want je eindigt op de 14e plek als de vlag valt. Je hebt een prima manche gereden, helaas van de uitlaat.
( op mylaps staat DNF maar dat klopt niet, je bent tegelijk met de nr over de streep gegaan)


De tweede manche staan er 18 aan de start en sta jij op de 6e rij in de binnenbocht. Je hebt een goede start maar na een ronde krijg je een duw van de nummer 29 en lig je uit balans en moet je achteraan sluiten. Je bent goed aan het driften maar vervolgens valt er een gele vlag omdat er 2 een enorme crash veroorzaken en er een in de sloot beland de nummer 79. Kom op zo heb je nieuwe kansen te benutten. Je staat derde van achter en rijdt dus op 14e plek. Je kunt door je goede race kwaliteiten weer 2 inhalen en rijdt dus nu 12e. Maar oh jee, wat nu, de nummer 29 en 179 hebben malheur met elkaar en raken in de knoei, waar door een enorme crash wordt veroorzaakt 29 een koprol en de 179 ligt in de sloot vlak voor ons. Met beide gaat het goed, zo, nu dus weer opnieuw opstellen in rij en je bent dus weer wat plekjes naar voren geschoven hierdoor. Je staat 9e in de rij, de vlag valt en weg zijn jullie weer. Je rijdt supersnel. Je haalt er weer een in en ligt nu op de 8e plek, hou nog even vol het is nog twee rondes rijden. Een voorganger ben je kwijt door een lekke band dus eindig je als 7e deze manche. Super gereden maat.


Derde manche 18 stockcars aan de start. Je opstelling is in het midden in de binnenbocht. Na een ronde te hebben gereden raak je de bult in de eerste bocht. Je moet achteraan sluiten, maar Marco is niet Marco als hij niet alles op alles zet om de achterhoede achter zich te laten. Daar ben je dan ook stevig mee bezig, Je kunt echt een en ander achter je laten en deze manche is dan ook erg mooi om naar te kijken. Je gaat als een kogel. Deze manche had er heel anders uit gezien als je dat wat er in de eerste bocht niet was gebeurt, want nu ben je als tiende geëindigd, maar wat als……..

Deze dag mag je wel weer tevreden zijn hoor, alleen een beetje jammer van de pech dingetjes.


Het weer is intussen erg nat geworden en de wedstrijden die er nog gereden worden is een grote glijpartij. Dus we vrezen voor de finale van de F1. En inderdaad wordt er na beraad de finale afgelast. Alleen de NAC gasten hebben finale gereden.


De volgende race zullen we gaan kijken wat de H151 weer voor ons in petto heeft.
Emmen, 31 maart 2012

Zo de aanloop dit winterseizoen was anders dan anders. Hoe, dat zal ik jullie vertellen. Er moest natuurlijk geklust worden aan de bus, de stockcar moest natuurlijk helemaal nagekeken worden en als allerleukst is het grootste gedeelte van het team H151 naar Florida geweest om daar een echte Nashcarrace te bekijken. Daar is met veel plezier naar gekeken en ook in de pitts was toegang voor hen om inspiratie op te doen voor het een en ander. En zeker niet onbelangrijk is er ook gerelaxed. En dan is het nu zover om te kijken of al deze dingen zijn vruchten hebben afgeworpen voor een nieuw raceseizoen. Kun je nog meekomen, kun je dakkleur weer veranderen en kun je grote prijzen bemachtigen. We(lees ik), hopen er allemaal weer het best van en kijken of al dat harde werken weer beloond gaat worden. Het weer is deze dag niet geweldig, veel wind en 8 graden. Alles kunnen we verwachten.12:00 de eerste omloop. Er rijden 20 stockcars mee en jij staat op de laatste rij, echter zijn er ook 2 nieuwkomers die heel graag achteraan willen starten. Oprollen en de startvlag valt maar meteen daarna weer geel gevlagd, H51 moet eruit, de verslaggever van Emmen geeft aan dat de 51 teveel lawaai heeft en dat dit hoge kosten met zich mee kan brengen wanneer er controle komt. En dat willen we niet natuurlijk. Vervolgens staat alles weer klaar om gestart te worden. En daar gaan jullie. Goede start voor jou, mooi in de binnenbocht gebleven. Het is glad op de baan, goed gestuurd om twee spinnende stockcars voorbij te komen. Ik zie dat je de power bent kwijt geraakt, maar later, wanneer je weer bij mij in de buurt rijdt, blijkt dat je een lekke band hebt. To bad. Volgende manche maar weer.2e omloop. Hier doen er 24 aan mee. Jij staat weer in de laatste rij en achter jou weer 3 nieuwkomers of testers ik weet het niet. Oprollen, goede start, weer mooi binnengehouden, maar oh wat een stuurfout. Door verkeerd inschatten om iemand voorbij te gaan raak jij in een spin, knalt tegen het beton om vervolgens op de banden terecht te komen op het middenterein. Je staat vast, kunt hier echter niet wegkomen en na enkele rondes alle rijders aan je voorbij te zien gaan ben je los gekomen, er valt een gele vlag, maar niet voor jou. Na weer te zijn gestart ga je zo ongelooflijk snel, dat ik hele goede hoop heb voor de volgende manche, deze keer rij je helaas niet in de punten.3e omloop, 20 stockcars aan de start. Je hebt een goede start en rijdt al snel op de 14e positie, pas op voor nummer 32 die heeft het in deze manche op jou voorzien. Je rijdt nu op positie 17 en oh nee, wat gebeurt daar, je zit vast in een andere stockcar, er wordt gevlagd en je moet worden bevrijd. Helaas geen punten op deze dag, geen finale en geen overwinning.

Volgende race 9 april on Blauwhuis. 

2011

Uitslagen world finals te Northampton (asfalt)

 

 

1

2

Paul Harrison

25

46:31.375

 

14.909

3

54.055

2

4

Daniel Johnson

25

46:32.427

1.052

14.813

8

54.405

3

1

Andrew Smith

25

46:33.972

2.597

14.919

8

54.019

4

259

Paul Hines

25

46:35.250

3.875

14.939

5

53.947

5

390

Stuart Smith

25

46:37.391

6.016

14.901

2

54.084

6

84

Tom Harris

25

46:37.439

6.064

15.010

2

53.691

7

16

Matt Newson

25

46:37.768

6.393

14.927

4

53.990

8

21

Mark Gilbank

25

46:38.479

7.104

14.987

4

53.774

9

H22

Louw Wobbes

25

46:39.408

8.033

15.201

11

53.017

10

22

Will Yarrow

25

46:40.470

9.095

15.150

8

53.195

11

H217

Ron Kroonder

25

46:40.644

9.269

14.961

3

53.867

12

464

Luke Davidson

25

46:40.992

9.617

15.013

3

53.681

13

217

Lee Fairhurst

25

46:41.288

9.913

15.058

4

53.520

14

321

Ed Neachell

25

46:42.376

11.001

15.095

4

53.389

15

H399

Jessy De Bruin

25

46:42.598

11.223

15.114

11

53.322

16

12

Micheal Scriven

25

46:43.170

11.795

15.257

12

52.822

17

11

Neil Scriven

25

46:44.348

12.973

15.149

10

53.199

18

97

Murray Harrison

25

46:45.936

14.561

15.107

3

53.347

19

H228

Jan Roelof Wijbinja

24

46:36.322

1 Lap

15.570

17

51.760

20

H 6

Geert-jan Keijzer

24

46:39.220

2.898

15.384

10

52.386

21

SA 1

Shane Carlson

23

46:44.699

2 Laps

15.675

2

51.414

22

H151

Marco Falkena

23

46:46.929

2.230

15.788

2

51.046

23

AUS19

Shane French

16

46:42.549

9 Laps

17.532

3

45.968

Not qualified

DNF

515

Frankie Wainman Jnr

11

42:57.132

 

14.925

3

53.997

DNF

172

Micheal Randell

8

39:22.100

 

15.210

3

52.985

DNF

212

Daniel Wainman

8

39:22.260

 

15.134

3

53.251

DNF

H247

Gary Castell

5

7:07.334

 

15.175

5

53.108

DNF

197

Ryan Harrison

5

7:09.019

 

15.239

4

52.884

DNF

NZ 3

Peter Rees

4

6:57.631

 

15.334

2

52.557

DNF

NZ 8

Scott Fredrickson

2

7:09.080

 

24.906

1

32.358

DNF

H 99

Johan Catsburg

0

4.185

 

--:--:--.---

0

-

DNF

55

Craig Finnikin

0

5.673

 

--:--:--.---

0

-

DNF

73

Rob Cowley

0

8.493

 

--:--:--.---

0

-

DNF

53

John Lund

0

8.635

 

--:--:--.---

0

-

Venray 20 & 21 augustus

We hebben een geslaagd weekend te Venray gehad, het is zoals Mraco gezegd als een grapje begonnen maar boven verwachting zeer goed geslaagd....en hij heeft het nu al over volgend jaar !!!
Voor wat voor auto we mee rijden konden we aardig meekomen, als we echt mee wilden doen moesten er andere remmen onder gezet worden en nog een paar kleine dingen. Maar dat wilde Marco niet aangezien er ook niet in Engeland mee mag worden gereden. Hij moest het nu in de bochten inleveren aangezien hij eerder op de rem moest om de bocht te halen, tja dan moet je wat inleveren maar de rondetijden zijn niet slecht als je op Mylaps terug kijkt.

Maar desniet te min hebben we natuurlijk voor hem gejuigd !!!
Hij heeft al zijn manchen uit kunnen rijden, niet als een gek over de baan heen en weer gegleden, hij ging ook netjes aan de kant voor de snelle jongens die hem wilden inhalen...wij hebben toch niets te verliezen aangezien het voor ons een kleine training was voor Engeland (World Finals op asfalt)....onze ASFALT HOMO heeft er nu heel erg veel zin in om daar te gaan rijden.

 ACON 8 mei
Wat een dag !!
Wat een strijd !!!
De gehele dag was het al spannend, er werd tot het laatst van de race gestreden.

De eerste manche (race 2)
Er werd goed gestreden tussen de coureurs er zijn er velen die de auto goed op de baan hebben liggen vandaag.
De baan lag er ook goed bij.
Marco en Jessy waren aan het strijden om het 2de plekje, Marco trok aan het korste eind samen wijd in de bocht voor start/finish tikje mee van Jessy en jammer genoeg belande de h151 in de greppel (moest nog 5 rondjes) en kon er niet uit komen. Gelukkig viel de schade mee.

De tweede manche (race 4) voor de h151 begon leuk, goed weg kunnen komen, op kop..
De auto lag eindelijk eens goed op de baan, coureur en auto waren één.
Nog een paar rondjes te gaan en hij zou eerste over de streep gaan.... maar jeetje dit is flauw door een achterblijver zo van de baan gereden, ik hoef geen namen te noemen, gelukkig kon de h151 omdraaien en toch nog over de streep komen, we meenden 5de maar op de uitslagen staat 6de. De eerste puntjes zijn in ieder geval binnen.

Er hangt wat in de lucht vandaag... heb het team en Marco nog nooit zo relaxt bezig gezien vandaag...ja ze hebben dit keer ook weinig te doen....

De derde manche (race 5), alweer een strijd tussen de eerste 3 koploppers, h26, h228 en h151, wie pakt wie
Jan lijkt toch steeds de eerste positie te kunnen houden, Marco probeerd de aanval wel eens om binnendoor te komen, laat ons schrikken maar Jan lijkt uit de bocht toch wat harder weg te kunnen komen en houdt de koppositie.
Marco en JRW beginnen samen het gevecht aan voor het 2de plekje omste beurten liggen ze 2de en wachten van mekaar af wie Jan een tikje geeft. Zoals Telletubie na de race zei tegen Marco lachend, nou moet ik het toch zelf doe zeker, van Marco komt er niets van jaja. Maar wat niet verwacht werd maar wel mooi meegenomen maakt Jan zelf een foutje en word de h228 1ste- h151 2de en Jan word gelukkig toch nog 4de.

Jaja we zitten in de finale.
Ook dit was weer eens een finale tot het laaste moment een en al spanning voor publiek en coureurs.
Er waren er wel 4/5 F1`s die op kop lagen en met elkaar in de strijd waren. 38-399-151-86-.. .
De h86 lag steeds op kop en kon hem een lange tijd behouden, met de h38 achter zich aan. De h151 kon gelukkig de koplopers bij houden en we zaten zelf op de aanval te wachten.
H399 was toch sneller dan de rest en nam de koppostitie over. Er gebeurde veel wat een strijd, hard om hard !!!
Jammer dat je er niet was en voor de mensen die er wel waren jongens jongens wat mooi zo hoort een finale te gaan.
Jammer voor Jessy voor de laatste bocht start/finish op een andere auto, meende met h86 weet het zo niet moest op Marco letten, want die zette ineens meer gas en samen met Bart Koopmans die een beetje te wijd uit ging en Marco had de binnen bocht over de eindstreep het scheelde weinig......JOEPIE Marco 2de.......ik weet het niet zeiden 2 vrouwen naast me volgens mij kon hij ook wel eens eerste zijn....wachten op de omroeper met zijn uitslag en verhip 1STE.

Nou jullie kunnen wel bedenken wat voor vreugde wij hadden, eindelijk... dit hebben we dan ook uitbundig gevierd.

Tot Emmen we zien het wel wat het daar word deze dag kunnen ze in ieder geval niet afnemen.
1ste in de Finale en 4de over de gehele dag.

Groetjes SandraWolsum, 25 april 2011
 

Dit zou dan toch de beste dag uit het nieuwe leven van de H151 moeten worden. Maar je weet nooit hoe de dag eruit komt te zien. Nu ik probeer het jullie te vertellen want ik had mijn jongste zoon mee en dan kijkt het toch heel anders.

De eerste manche voor de H151 liet erg lang op zich wachten. Toen hij eenmaal aan de beurt was ging het eigenlijk best wel goed. Hij heeft mooi zijn race kunnen uitrijden en werd naar mijn mening 10e deze manche.

Toen volgde de tweede manche. In deze rit werd er veel gedrukt en gebotst. Je kwam er niet ongeschonden af maar toch heb je ook deze race redelijk goed gereden. Hoeveel je hier bent geëindigd is voor mij niet duidelijk, wellicht dat Sandra dit kan aanvullen?????? ja Miep, 4de geworden.

De derde manche heb ik niet kunnen volgen (volgens mylaps 11de), dus dit moet ik jullie schuldig blijven. Maar de finale daarentegen weer wel. Hier waren we er allemaal weer helemaal klaar voor en wisten we zeker dat het een hele mooie dag zou worden net als het prachtige weer. Maar in nog geen een volle ronde te hebben gereden stopte je voor Age die net voor je op zijn dak ging, met als gevolg dat jij ook flink geramd werd. Je band was lek en je had goed last van je nek. Je bent van de baan af gegaan je hebt het wel gehad voor vandaag. Helaas het mocht ook vandaag niet baten. Maar nog minder dan een week wachten dan mag je alweer.
 

Groet, Tiepmiep


 

St. maarten, 24 april 2011

Voor mij weer de eerste keer dit jaar aanwezig bij een heerlijke cross. Marco en al zijn mannen hebben dit winterseizoen weer eens gebruikt om een mooie nieuwe stockcar te maken. Dit is prima gelukt. Hij glimt, is weer oranje en heeft wederom een ronkende motor.

De eerste manche dat de H151 aan de start staat gaat het nog wat zoekende, is logisch, de stockcar moet getest worden. Tevens was het glad op de baan door het sproeien. Deze manche kwam iedereen wat laat op gang en was er niets spannends te melden, maar wel uitgereden (12de). Weer wat sleutelen op het rennerskwartier en op naar de volgende manche.

De volgende manche was een heel ander verhaal, het ging meer dan geweldig. Na enige rondes ligt de H151 op plek nummer 2 en wij aan de kant waren meer dan super enthousiast, maar op nog geen 50 meter van de finish kon Marco niet meer sturen en had geen rem meer. Met als gevolg dat de vangrail bij de startbaan voor hem was. Ontzettend jammer. De uitlaat aan gort en meer dingen waar wat aan mankeerde. Met zijn allen aan de bak voor de derde manche.

De derde manche was dan ook snel in aantocht en Marco heeft gevraagd of hij in een andere manche geplaatst kon worden. Dit mocht en toen hij eenmaal weer aan de beurt was waren we er allemaal klaar voor. Dit mocht echter ook niet baten om er heel veel plezier aan te beleven. Er stond een stockcar vast in bocht en Marco heeft hem daaronder geparkeerd. Jammer maar helaas, meer zat er niet in St. Maarten. Maar niet getreurd, jongens en meiden, morgen weer een kans in Wolsum. Een heuse thuiswedstrijd.

Groet,

Tiepmiep.2010

Kollum,
Nou zeg dat was me een dagje wel zeg, zaterdag te Kollum zonder bus..wat ben je snel verwend.
Nu was het weer ouderwets een koelbox mee..... en ieder moest zelf rijden en vergat vele dingen.
Grapje was steeds ligt in de bus zeker !!

Je kan merken dat als een auto wat lang stilstaat er wat mankementen komen.
Maar na meer te hebben te rijden heeft Jan bijna weer een goede auto op de baan.

De h151 starte steeds achteraan van de 18 f1`s die er waren te Kollum.

1ste manche moest Marco nog een halve bocht eer hij van de baan afging, hij dacht dat de motor stuk ging, de auto begon in te houden en kreeg meer lawaai, maar gelukkig een bougie kabel hing los.

2x een lekke band en hij begon weer in te houden, weer iets gemaakt wat een beetje roestvorming kreeg door het niet meer gebruiken van de auto.

De startmotor ging ook steeds meer stuk met als gevolg met een paar lui de F1 aanduwen en zo kon Marco naar de start...en wij maar lachen, want er was toch niets te verliezen we gaan voor een leuke dagje weg.

Poging 3 .... in een bocht tegen wat andere F1`s aan en de motor sloeg uit....tja niemand om hem aan te duwen, hij stond op een wat gevaarlijke plek en daar kwamen de handjes al IK WIL HIER WEG, race stil gelegd en hij van de baan door Jan zelf afgeduwd.

Laatste race, de F1 word op het rennerskwartier weer aangeduwd, startmotor houdt er echt mee op.
Nog 17 van de 18 auto`s zijn aanwezig, h151 ligt op plekje 17.
En wat krijgen we nou hij gaat als een speer hij word één met de stockcar en gaat zeer goed over de baan 8ste ligt hij al mijn zenuwen beginnen te werken het zou alleen al mooi zijn om te race uit te kunnen rijden..... CHIPS **##....PECH h96 komt scheef in de bocht te staan h126 kan er net tussen middenterrein en  de h96 door en natuurlijk h151 knalt er bovenop....tja je raad het vast al de motor valt uit..konden we hem nu maar een zetje geven zodat ie door kan rijden.

Maar het mooiste van alles is dat Jan vd Iest dagwinnaar en Clubkampioen !! Gefelicteerd namens team h151.
 5 juli UPDATE motor

Zoals het er nu uit ziet rijdt voorlopig/ dit jaar de H151 niet meer, de motor is eruit gehaald.
Er moeten dingen besteld worden dat al met al meer dan 6 wkn kan duren vakantie tijd ertussen, eer alles ook weer goed in elkaar zit is het seizoen ook alweer afgelopen.

Het team gaat de loods afmaken wat het nieuwe sleuthok gaat worden en er word daarna aan een andere F1 gebouwd.
Aangezien ze het afgelopen winter het al wilden doen maar de loods toch meer tijd in beslag nam dan dat ze dachten was dit uitgesteld.

Wie interesse heeft in de h151 (zonder motor en ..... ???) bel Marco voor meer info 06-27 126 310.

Wolsum, h151 20 juni 2010

Deze dag moet het toch een beetje beter gaan in vergelijking tot de andere races. Je staat weer te popelen om te starten met de andere 17 medestrijders. Je staat op de 6e rij in de binnenbocht en je hebt een goede start wanneer de vlag valt. Jammer genoeg wordt er behoorlijk gevochten in de 1e bocht en hier kom je dit keer niet goed uit. Je rijdt 15e positie. Je komt langzaam terug en weet weer wat plekken te pakken. Voor de toeschouwers is het ondanks de regenval nog erg stofhappen. Maar we kunnen het goed zien hoor!!! De nummer 33 zit je behoorlijk dwars maar hier ben jij niet zo van onder de indruk. Uiteindelijk ben je hem kwijtgeraakt en wordt het gat tussen jullie alleen maar groter, je kunt het vehikel goed op de baan houden en je rijdt je los van de anderen en krijgt hierdoor vrijbaan. Maar dan gebeurt het onverwachte, je zet je motor uit omdat je geen oliedruk meer hebt, wat overigens erg verstandig is. Maar ook deze dag zit er niet meer voor je in. Wat klote!!!!! Dit twee rondes voor de finish. Wat een enorme pech hebben jullie, zeg!!!

Er is besloten dat de motor eruit gaat en word nagekeken, dat betekend jammer genoeg dat we 27 juni te Emmen dus niet aanwezig zullen zijn met de h151. Wanneer er weer gereden word hangt af wat onze motor technicus zal aan treffen. We hopen op niet teveel schade, maar 2x achter binnen anderhalve maand (8 mei) dat de loie druk weg valt betekend niet veel goeds.

Jullie horen wel wanneer de h151 aan de start verschijnt, en dan hopen we natuurlijk dat de pech nu eens ophoudt.


===

Wolsum, h111, 20 juni 2010

1e manche.

De F2 staan aan de start voor de kwalificatie voor de Gronico cup. Het zijn er veel deze dag. In jou manche, Sjouke staan er 21 en jij staat op positie 3e rij in de buitenbocht. Jullie zijn los en meteen in de 1e ronde valt er een gele vlag. Iedereen maag weer meerijden indien dit mogelijk is. En dat is het want jullie staan weer allemaal bij de start. Wat heb je gedaan, ik weet gewoon niet wat ik zie. Wat een monsterachtige rijstijl heb je jezelf aangemeten. Voor mij ben je de koning van deze manche. Een paar stuurfoutjes van anderen en jij komt er goed mee weg, je hebt enorme mooie stuurkunsten vertoont en weet jezelf op een goede positie te zetten. Maar dan….. een enorme plas water over ons heen, er is er een, met behoorlijk veel geweld,in de sloot voor ons geraakt. Allemaal zeiknat, maar dat mag de pret niet drukken. Het wordt een herstart en jij staat op positie nummer 6, je hebt fantastische manoeuvres en je weet jezelf op positie 3 te plaatsen en uiteindelijk ben je als 2e geëindigd, want het bleek dat de 851 een achterblijver was. Wat een race, zo spannend heb ik de F2 nog nooit gezien. Op naar de volgende manche.

2e manche.

Dit keer doen er 17 mee en sta jij op de 8e rij in de binnenbocht. Je komt als 10e voor de eerste keer over de streep en dat is dikke prima. In de 2e ronde heb je weer wat plekken verovert en lig je op plek nummer 7. De derde ronde is het al plek nummer 6. Wat is er toch met je gebeurt, je rijdt echt een superrace. Er zijn nu twee honden aan het vechten om een been en jij gaat er mee heen en verovert weer een paar plekken en nu lig je tweede. Jeetje, Sjouke, wat ben je goed. Maar oh……, een stuurfoutje en je ligt om en moet vanaf plek 10 je weer naar boven zien te rijden. Nu het voor jou wat drukker is, gebeurt er ook heel veel, maar hier weet jij van te profiteren. Deze keer zo goed dat je op positie nummer 4 rijdt. Nog 2 rondes te gaan, hou vol. Maar wat een knal horen we daar. Verd…. de drijfstang heeft een enorm gat in je motorblok geslagen en het zit er voor jou ook op deze dag. Wat een baaldag. Ik kan het wel uitschreeuwen.

Sint Maarten, 13 juni 2010

1e manche.

Marcello is vandaag mee en vraagt zich af of hij misschien geluk zal brengen deze dag voor het team van de H151. Volgens Marco hoeven de monteurs deze dag zich niet in het zweet te jagen want de auto is volledig goed en hij zal gaan knallen. Maar het volgende ging gebeuren. Wanneer jij voor de eerste keer je kunsten mag vertonen staan er 29 rijders aan de start, jij staat op de 6e rij in het midden, want er wordt met zijn drieën naast elkaar gestart. En dan barst het geweld weer los. Je komt voor de eerste keer als 15e over de finish en het is even trek en duw werk maar jij weet hier altijd van los te komen en kunt mooi de binnenbocht pakken om weg te komen. Pieter zegt dat je zwabbert en Erik bevestigt dit. Na 5 rondes is er een gele vlagsituatie want er zijn er een aantal in de sloot beland. Jullie worden opnieuw opgesteld en jij staat als 14e opgesteld en er zijn er nog 25 over. Je rijdt mooi je rondes en hebt inmiddels de 12e positie in genomen. Age rijdt daarentegen de 2e positie en doet het ook erg goed. Er waait een stille gele vlag en jullie moeten uitkijken voor een medestrijder. Je rijdt je rondes prima en er wordt gezegd dat er toch wat aan de auto moet gebeuren maar je ma tevreden zijn over deze manche. Je bent als 6e geëindigd.


2e manche.

Er staan weer 29 aan de start te popelen om te vertrekken en die nummer 1 plek te bemachtigen. Jij staat op de 5e rij in de binnenbocht. Er is het een en ander aan de stockcar gewijzigd dus het moet nu goed komen. Jullie zijn weer losgelaten in het geweld en na 2 rondes ligt er een stockcar op zijn zij op een bult van het middenterrein en wordt er een gele vlag gegeven. Bij de herstart lig je op 16 positie en zijn er nog 28 over. Je gaat goed weg in de vlag van de 2e start. Je kunt mooi in de zijkant van een medestrijder hangen om de bochten door te komen. Vervolgens is het een gerommel van jewelste en jij komt er goed mee weg en komt als 11e over de finishlijn. Het gaat prima, maar oh nee……..een enorme knal van een ander en hierdoor is je rechtervoorwiel helemaal ontwricht. Jammer genoeg rij jij deze manche dus niet uit. En houdt het verder ook op want het blijkt dat je uitlaat het helemaal heeft begeven.

Marcello, ik moet je teleurstellen, je hebt deze dag geen geluk gebracht. Volgende keer beter.

Emmen, 5 juni 2010

De eerste keer dat de h151 aan de start verschijnt.

Jeetje, dit had ik toch niet gedacht, Marco, je bent een blauwdakker geworden. Maar nu kan het alleen maar weer beter gaan. In deze manche rijden er 25 stockcars mee en jij staat op rij de 8e rij in de binnenbocht. De vlag valt nadat jullie mochten oprijden. Je hebt een goede start en komt als 15e de eerste keer over de lijn. De bocht na de finishlijn had je niet zo goed gestuurd en vervolgens ga je in de rondte en moet je helaas achteraan sluiten. Je kunt er nog een paar lappen, maar dan valt de gele vlag. Opnieuw opstellen en je staat op de een na laatste plek gepositioneerd. Dit beloofd niet veel goeds want je zwabbert nogal over de baan, dit kan natuurlijk te maken hebben met de gladheid door het sproeien van de baan. Ik sta aan de zijlijn en heb nog nooit in zo’n vehikel gereden dus ik weet niet hoe het voelt en hoe het moet voelen. Er mag weer gereden worden maar niet voor lang want in de derde bocht kregen de nummer 84, 541 en de 17 een enorme aanrijding met als gevolg dat er weer een gele vlag valt. De nummer 541 ligt helemaal op zijn dak. Er wordt even puingeruimd en dan maar weer opnieuw opstellen. Er zijn er nu nog 17 over van de 25 en dat biedt toch perspectieven voor de overwinning of een plek daar dicht bij. Volgens mij zie je startvlag te laat en was dit niet een goede herstart. Je weet je goed te hestellen maar er is te veel stof en je kunt volgens mij weinig zien. Je zwabbert nog steeds en dat is logisch er is tenslotte nog niet aan de auto gesleuteld. Je pakt hierdoor steeds de banden die op de grens van de baan en het middenterrein liggen. Misschien wil je te scherp door de bochten. De finishvlag valt en je bent als 12e geëindigd.

De tweede keer dat je aan de start verschijnt.

De vorige race was gedaan en jullie stonden echt te popelen van ongeduld zodat jullie met zijn allen de baan maar vast opreden. Maar de baan moest nog geprepareerd worden, sproeien, pletten en gaten dichten met verse gravel. Met als gevolg dat jullie met zijn allen het middenterrein werden opgestuurd. Dit zag er erg leuk uit. Deze rit staan er 23 rijders aan de start en jij op rij 6 in de buitenbocht. Wanneer je voor de eerste keer de finishlijn passeert lig je op plek 9. Dit doe je goed kerel. Je stuurt je car wel weer veel naar de buitenbaan, maar zoals ik al vermeld had, ik weet niet of jij er iets aan kunt doen. Je rijdt jezelf weer in de rondte en moet weer achteraan sluiten bij de meute. Je mooie positie ben je kwijtgeraakt. Na een ronde of 4 droogt de baan wat op en begint de vaart er weer wat in te komen. Nog ga je veel naar buiten maar hersteld weer goed wanneer je in kan sturen om de bochten te pakken. Geen idee wat nu je positie nu is en de nummer 6 staat erg gevaarlijk op de baan. Toch valt er geen vlag voor deze rijder. Je hebt je eigen race weer wat te pakken denk ik want nu ga je weer lekker, denk ik. Het mag niet meer baten om bij de eerste 10 terecht te komen want de finishvlag valt. Je bent als 14e geëindigd.

De derde keer dat je aan de start verschijnt.

Zo de laatste keer voor de finale, het zou toch fijn zijn als je nu een goede race reed en in de finale terecht zou komen. Er rijden 24 mee en jij staat op de 6e rij in de buitenbocht. Je komt goed weg wanneer de vlag valt en je kunt lekker tegen een andere rijder aanhangen wanneer de moeilijkste bocht zich voordoet. Je komt als 7e over de lijn en stuurt toch weer naar buiten. Er is nog niet goed aan de stockcar gesleuteld om hem een goed herstel te kunnen geven. Jammer, maar misschien komt dat nog wel. Ai, je verliest een plek en weet je wel goed staande te houden in deze gladde omstandigheden. Het lukt nog niet goed het gat te dichten in de bochten. De baan droogt wat op en de snelheid komt er wat meer in. Oei, weer een stuurfout, maar deze keer hoef je niet achteraan te sluiten. Maar het mag niet baten deze dag, je linkerband begeeft het en je moet het middenterrein op. Er waren nog maar 3 rondes te rijden voor de finishvlag viel. Toch maar op dammen?

 

Wolsum, 1 juli 2012

Wat een prachtige mooie dag is het wat het weer betreft, het waait wel hard maar dat mag onze geestelijke gezindheid niet bederven. Als het nu met het racen ook zo mooi gaat kan onze dag niet meer stuk.

Wanneer jij aan de beurt bent is het aan het einde van de eerste omloop en je zit in een manche van 17 stockcars. Op welke rij je staat opgesteld is aan mij ontgaan. Je hebt een geweldige start en al na 2 rondes mag je de 1e plek bestijgen en dan is het voor ons reetspannend, want als je al zo vroeg op deze plek bent kan er nog van alles gebeuren. Je bent zo snel deze manche, je haalt gewoon na 5 rondes de achtersten al in. Dat maakt het ook weer enorm spannend. Zij kunnen het je ook moeilijk maken. Blijf rustig. Oh jee, wat doe je nu. Je knalt bij een op in de bocht voor de finish met nog twee rondes te gaan. Oh, gelukkig kun je de 1e plek behouden. Je mag finishen. Wat een geweldige manche. Laat de rest ook maar komen, als dit de toon zet voor de rest van de dag. Nou, dan kan het een nog mooiere dag worden.

2e manche.

14 rijders en jij staan op de 3e rij aan de buitenkant. Het is erg glad gemaakt de baan, terwijl het niet eens zo gek veel stuift. Maar ja…. Je kunt goed leunen in de eerste bochten na dat de startvlag is gevallen. Maar maakt een enorme botsing met 4 anderen. Je kunt je hiervan losmaken en mag plek 6 innemen in deze manche. Dit hou je een aantal rondes vast en toch rijdt het anders dan in de 1e manche, maar je doet het goed hoor, hou vol. Het duurt dit keer wel even voor de baan wat droog gereden is maar we kunnen het aan het racen horen dat het aan het gebeuren is. Je kunt weer na een aantal rondes een inhalen en je ligt nu 5e. Nadat de finishvlag gevallen is ben je ook op deze plek geëindigd. Wanneer je weer met je wagen op het rennerskwartier bent gestrand blijkt het dat je wordt geïnterviewd door een journalist van de Leeuwarder Courant, erg decadent hoor. Maar ja als je goed bent wil iedereen daar een graantje van mee pikken……

3e manche.

15 rijders en je staat op de 4e rij in de buitenbocht. Je hebt een geweldige start en helaas is er in die bocht na de start een opstopping en is ervoor jou als enige uitweg over de grote bult te gaan die in die bocht zit. Voor ons erg spannend om naar te kijken, want je neemt een groot risico. Maar ja we weten dat er soms ook wat geluk bij gepaard moet gaan en dat is in dit geval zo. Je kunt los komen en je race voortzetten. Maar helaas kom je in de volgende ronde met een aantal andere racers in aanraking welke jou al je bouten van de voorste schokbrekers kosten en je bent gestrand in de uiterste hoek van het circuit. Helaas deze manche is voor jou voorbij.

De Finale.

Deze is welverdiend als het aan mij ligt. Er doen er 31 aan mee en je staat op de tiende rij in de buitenbocht. Je hebt weer een geweldige start en mag na rondes de 11e plaats betreden. Het is razend druk op de baan, iedereen is gebrand op de 1e plek en wordt goed om gevochten. Hierdoor valt ook al snel de 1e gele vlag de nummer 132 en 26 staan een beetje ongelukkig stil. Zij worden op het middenterrein geplaatst en de nieuwe rij voor het starten wordt goed neergezet en ligt nog steeds 11e. Na weer een aantal rondes kun je wat plekjes naar voren komen door weer eens wat in te halen. Ik kan het exact bekijken want er is weer een gele vlag gevallen en jullie worden weer in rij opgesteld. Je bent 8e. Je gaat als de brandweer als de startvlag weer valt en tot mijn grote verbazing, en dit is niet negatief bedoeld, lig je na enkele rondes op de 1e plek, even twijfels want Age Koudenberg ligt ook nog voor je en Thea…….. Maar dan valt er weer een gele vlag en je wordt als eerste in de rij opgesteld. Dus……. Dit kan gunstig uitpakken maar ook ongunstig, we hopen op het eerste. Maar zoals altijd heb je een monsterachtige start en kun je loskomen en heb je een super voorsprong op de rest. Je hebt het vol weten te houden tot de finishvlag, maar ik stond echt met samengeknepen billen naar deze manche te kijken, ben alleen trots op je kerel, super.

Op naar Sint Maarten.

 

Wolsum, 1 juli 2012

Wat een prachtige mooie dag is het wat het weer betreft, het waait wel hard maar dat mag onze geestelijke gezindheid niet bederven. Als het nu met het racen ook zo mooi gaat kan onze dag niet meer stuk.

Wanneer jij aan de beurt bent is het aan het einde van de eerste omloop en je zit in een manche van 17 stockcars. Op welke rij je staat opgesteld is aan mij ontgaan. Je hebt een geweldige start en al na 2 rondes mag je de 1e plek bestijgen en dan is het voor ons reetspannend, want als je al zo vroeg op deze plek bent kan er nog van alles gebeuren. Je bent zo snel deze manche, je haalt gewoon na 5 rondes de achtersten al in. Dat maakt het ook weer enorm spannend. Zij kunnen het je ook moeilijk maken. Blijf rustig. Oh jee, wat doe je nu. Je knalt bij een op in de bocht voor de finish met nog twee rondes te gaan. Oh, gelukkig kun je de 1e plek behouden. Je mag finishen. Wat een geweldige manche. Laat de rest ook maar komen, als dit de toon zet voor de rest van de dag. Nou, dan kan het een nog mooiere dag worden.

2e manche.

14 rijders en jij staan op de 3e rij aan de buitenkant. Het is erg glad gemaakt de baan, terwijl het niet eens zo gek veel stuift. Maar ja…. Je kunt goed leunen in de eerste bochten na dat de startvlag is gevallen. Maar maakt een enorme botsing met 4 anderen. Je kunt je hiervan losmaken en mag plek 6 innemen in deze manche. Dit hou je een aantal rondes vast en toch rijdt het anders dan in de 1e manche, maar je doet het goed hoor, hou vol. Het duurt dit keer wel even voor de baan wat droog gereden is maar we kunnen het aan het racen horen dat het aan het gebeuren is. Je kunt weer na een aantal rondes een inhalen en je ligt nu 5e. Nadat de finishvlag gevallen is ben je ook op deze plek geëindigd. Wanneer je weer met je wagen op het rennerskwartier bent gestrand blijkt het dat je wordt geïnterviewd door een journalist van de Leeuwarder Courant, erg decadent hoor. Maar ja als je goed bent wil iedereen daar een graantje van mee pikken……

3e manche.

15 rijders en je staat op de 4e rij in de buitenbocht. Je hebt een geweldige start en helaas is er in die bocht na de start een opstopping en is ervoor jou als enige uitweg over de grote bult te gaan die in die bocht zit. Voor ons erg spannend om naar te kijken, want je neemt een groot risico. Maar ja we weten dat er soms ook wat geluk bij gepaard moet gaan en dat is in dit geval zo. Je kunt los komen en je race voortzetten. Maar helaas kom je in de volgende ronde met een aantal andere racers in aanraking welke jou al je bouten van de voorste schokbrekers kosten en je bent gestrand in de uiterste hoek van het circuit. Helaas deze manche is voor jou voorbij.

De Finale.

Deze is welverdiend als het aan mij ligt. Er doen er 31 aan mee en je staat op de tiende rij in de buitenbocht. Je hebt weer een geweldige start en mag na rondes de 11e plaats betreden. Het is razend druk op de baan, iedereen is gebrand op de 1e plek en wordt goed om gevochten. Hierdoor valt ook al snel de 1e gele vlag de nummer 132 en 26 staan een beetje ongelukkig stil. Zij worden op het middenterrein geplaatst en de nieuwe rij voor het starten wordt goed neergezet en ligt nog steeds 11e. Na weer een aantal rondes kun je wat plekjes naar voren komen door weer eens wat in te halen. Ik kan het exact bekijken want er is weer een gele vlag gevallen en jullie worden weer in rij opgesteld. Je bent 8e. Je gaat als de brandweer als de startvlag weer valt en tot mijn grote verbazing, en dit is niet negatief bedoeld, lig je na enkele rondes op de 1e plek, even twijfels want Age Koudenberg ligt ook nog voor je en Thea…….. Maar dan valt er weer een gele vlag en je wordt als eerste in de rij opgesteld. Dus……. Dit kan gunstig uitpakken maar ook ongunstig, we hopen op het eerste. Maar zoals altijd heb je een monsterachtige start en kun je loskomen en heb je een super voorsprong op de rest. Je hebt het vol weten te houden tot de finishvlag, maar ik stond echt met samengeknepen billen naar deze manche te kijken, ben alleen trots op je kerel, super.

Op naar Sint Maarten.

 

 # ACON 23 mei,

Wat een mooie dag zou worden.... nou nou

De eerste race, iedereen zoekt naar zijn lijn er zijn er vele die niet uitrijden, vooral in de 3de bocht gaat het veel mis. De h151 kan op een gegeven moment zijn lijn gelukkig goed vinden. We zeggen allen dat hij ongeveer 6 of 8ste was geéindigd, maar als ik bij de uitslagen op mylaps kijk is hij maar 12de geworden, we hebben met de hele club verkeerd geteld geloog ik.

De 2de manche is een fiasco, bij de h151 breekt voor alles af.
Hij komt vanuit bocht 2 het lange end op om naar voren toe te dringen en zal bocht 3 in, ik vond het al spannend ze waren allen zo naar voren aan het dringen, en keek de andere kant uit en telde de eerste auto`s die aankwamen...waar is Marco nou gebleven...zocht om me heen er word op mijn schouder getikt en er word gewezen....SH****###T hij ligt in de wal zie net nog een stukje spoiler, ik sta zelf in bocht 1 te kijken.
Hij moet over de auto van Axel heen gevlogen zijn en zo de wal in, ze weten zo niet wat er gebeurd is.

Er komt een trekker met de h151 aan, op de foto`s kun je zien hoe het erbij hangt.
Er staat iemand naast me (geen coureur) te zeggen dat de rijder van deze auto een stomkop is en dat hij zag dat hij niet eens remde, ik zeg niet wie ik ben en laat hem in de waan... eerst maar eens horen bij de rijder zelf.. Ik haal verhaal bij Marco, er word verteld wat er aan de hand is, de vooras is een stuk eraf gebroken zodat de remmerij ook niet meer werkte, en die hebben we wel nodig. Dit word sleutelen, van Marco hoeft het allemaal al niet meer, en gaat met de pakken neer zitten op Age zijn stockcar.
Maar dat gaat bij de mannen niet op, JAJA het is een team... de h151 kan verder rijden.

De 3de manche is hij wel 12de geéindigd, hij heeft het gelukkig gehaald ik dacht dat hij het niet zou redden aangezien de bumper voor tegen zijn wiel aankwam, gelukkig geen lekke band gekregen.

De h151 kan net nog in de finale..
De finale gaat goed tot er een lekke band komt, Marco rijdt rustig door totdat hij zwart krijgt en van de baan af kan gaan, moest miscchien nog een paar rondjes tot het einde.

Al met al was de baan Super en veel plubliek en mooi weer.ASE 8 mei

De h151 en 111 gaan rijden.

Het mag wel even gezegt worden dat na de vorige keer de baan er nu uitstekend bij lag !!

De h151 heeft de eerste rit zeer goed gereden en is als 4de geéindigd.

De 2de rit was zeer spannend en maar koste veel tijd, doordat de h151 met Job Honderd (540) in gevecht was. Ze konden niet bij elkaar weg blijven het was tot het laatste moment spannend, jammer genoeg kon ik dit niet zien doordat ikzelf bij mijn stand moest blijven. De jongens kwamen zeer enthousiast terug over de zeer sportieve wedtrijd tussen de twee rijders. Marco kon Job net voor blijven en is als 7de gefinisht.

De 3de manche mocht weer eens niet zo zijn, Ik zag de h151 met de trekker aankomen en wist dat dit niet goed was. Het verhaal kwam, de olie druk zakte plots na beneden, het was toch een gele vlag situatie en Marco had besloten om de auto aan de kant te zetten. Verstandig, eerst maar eens zien wat er aan de hand is.
Onze "motorman" was niet mee, telefonish contact gehad en verteld wat er aan de hand was en wat moeten we doen.NIET MEER RIJDEN...jammer maar verstandig, want wij willen niet weer een half jaar aan de kant zitten toekijken hoe één ieder rijdt.

Het was al met al een tevreden dag met een goede auto (en coureur niet te vergeten).

==

Maandag avond, 7uur...
Er word gekeken waarom de druk van de olie weg valt.
                Gelukkig, schade valt mee.
                               20:30 alles is goed schoon gemaakt en word weer in elkaar gezet.

We kunnen gelukkig aanstaande donderdag rijden te FAC Wolsum, Whéééé afgelast...
FAC koninginnedag, 30 april

Mooi weer en een fantastiche baan !! 

De h151, 121 en 111 waren allen klaar om te gaan racen.

De h151 is deze dag goed geeindigd, de eerste punten zijn binnen.
De 1ste manche was afwachten, wat zou de auto nu doen, hoe zou hij nu liggen ...vooral na de slechte resultaten van het afgelopen weekend te Sint Maarten.
Nou hij ging als een speer hij lag nu wel goed, gelukkig de eindstreep is gehaald, als 3de over de finish.


De 2de manche was ook met goede resultaten, 3de  over de finish (11-76-151).

De 3de manche wilde de auto niet echt goed, snelheid was eruit, als 11de geéindigd.
De h151 mochten over de "asfalt" baan de eerste test aflegen met de Good Years banden eronder, 11de geworden. Jammer van deze manche aangezien dat hij na 2 manchen eerste in punten was. 

Andere banden eronder en maar weer van start op naar de finale.

Finale, ik (sandra) stond nu op het midden terrein om foto`s te maken van de race. Vanaf deze kant lijken de auto`s nog sneller
over de baan te gaan. Ik weet haast niet meer waar ik kijken moet.
Een herstart is noodzakelijk in deze manche aangezien er meteen al een paar auto`s op elkaar zijn geland. 10 min. pauze en voor sommige coureurs handig om enkele mankementen aan de auto nog te herstellen, wij konden nu zo het leek een bout aan de voorste schokbreker vast zetten.
Mooie race, maar de snelheid zoals ik later op mylaps bekeken heb was lang zo hoog niet als de eerste 2 manchen... de h151 is als 5de (399-3-43-76-151-195) in de finale over de finish gekomen. 

22 F1`s over de gehele dag.
De h151 is in de finale 5de en over de gehele dag 4de.


Sint Maarten 25 april, zoals Marco meld een dag om maar snel te vergeten.

Er waren er vele F1`s, het weer zit fantastich mee, baan SUPER !!
Wat kunnen we nog meer wensen.... een goede race resultaat natuurlijk.
Jammer genoeg mocht het niet zo zijn.

>>1ste manche (rit2) samen met Koen Maris (60) in gevecht..jawel om het laatste plekje wel te verstaan.
Wat is er aan de hand Marco dit zijn we nu echt niet gewend van je, normaal ben je wel ergens voor in het veld te vinden.

>>2de manche (rit4) deze manche wil ook al niet mee zitten, lekke band al snel in het begin, de auto ligt zeer zeker niet goed op de baan, wat heb je allemaal veranderd Marco en team wat niet goed is. Maar snel de auto maken, want dit gaat niet goed.

>>3de manche (rit5) Dit is wat we van je willen zien van achteren lig je in één ronde 5de. Herstart..er is iemand die tegen me zegt dat er een stang tegen je rechter achter wiel ligt, heb je wel goed gezien zeg ik, in de hoop dat hij het verkeerd heeft, ligt de autonu goed en gaat het nu eindelijk. Ja hoor Marco gaat uit de lijn-up weg en gaat van de baan...einde oefening Finale plek kunnen we wel vergeten.

BIERTJE !!!!

 

2009                                              2009                                              2009

Golden Helmet


De 8 engelse finalisten en hun positie worden bepaald door de top 8 van de finale van zaterdag avond.
De positie van de 8 Nederlandse Golden Helmet finalisten wordt bepaald door hoe goed zij zaterdag avond hebben gereden.
De rest van de grid zal bestaan uit de overige 20 best geplaatsten na zaterdag avond. Dit kunnen zowel Engelse als Nederlandse rijders zijn!!

Golden Helmet Finale Finalisten:               Reserve
217 Ron Kroonder                                          22 Louw Wobbes
25   Berry Paardekoper                                 
29   Durk Greidanus
67   Marco Kandt
17   Bouwe Arjen Hiddinga
151 Marco Falkena
3     Ouwe Bijlsma
832 Robert Jan Schutter


Overige rijders:
61   Koen Maris
16  John Van´t Veer    
6    Pascal Spigt
19   Gerrit Zwerver
32   Axel Nijs
228 Jan Roelof Wijbinga
60   Henk Maris

Zaterdag Avond  3 oktober 18.30:

Stockcar F1 

3 Heats                  - uitgereden (heat 2)
2 Consolations      - pionpen in achteras stuk deze rit niet kunnen rijden
Verdere racen afgelast doordat de baan niet meer oké was

Zondag Middag 4 oktober 12.00:

Stockcar F1 Golden Helmet Finale
Finale van de zaterdag racen
Grand National                      - uitgereden
Golden Helmet race              - 6de rij buiten kant gestart en uitgereden
2 Heats                                   - uitgereden
Consolation           
Meeting Finale
Grand National                     - uitgereden
 
Marco heeft alles wat hij heeft gereden uitgereden en zat steeds rond de 10de/15de plek in.Kings Lynn 18 en 19 sept.

Een ieder had er zin in dat de h151 naar de UK toe mocht gaan. alle voorbereidingen werden gedaan, zoals extra bumpers en velgen maken. We maakten al grapjes dat als er niets te sleuten was we zo een nieuwe auto terplekke konden bouwen. Eind donderdagmiddag kon een ieder instappen en gingen we op weg naar Hoek v Holland waar we op de nachtboot stapten.

Vrijdagmiddag kon er getraind worden en dat werd er gedaan. Vrijdag kon de h151 3x aan de start verschijnenen maar deze avond werd niet zoals we gehoopt hadden, vele lekke banden en dikke pech, remschijf voor de helft af gebroken. Marco klaagde al over de remmen. Maar de snelheid zoals een ieder kon zien werd steeds beter door de F1 steeds beter op de baan te krijgen.

We hadden vole moed en zaterdags zouden we weer aan de start komen. 
De h151 moest elke keer van achteren aan af komen en wel met 35 F1`s aan de start (een ander aantal dan wij hier gewend zijn).
De auto lag veel beter op de baan nu dan de avond ervoor, wat een duidelijk verschil.
Het ging zelf zo goed dat de h151 op een gegeven moment 6de lag, jammer genoeg kwam er een gele vlag en werd er GESPROEID, wat ik al verwachte gebeurde jammer genoeg. De lui voorin waren zeer gedreven en gleden over het natte gedeelte en als gevolg dat de voorsten op elkaar vlogen en de h151 zat er ook midden in....tot we hem tussen de auto`s weg zagen rijden...wij blij....YES de race gaat door...NEE hé rijdt zo het midden terrein op
**%#@#$#% lekke band !!!!

De World Final begint, we gaan natuurlijk voor de friezen, sorry folks, het was jammer genoeg een tamme race geen gele vlag werd er gegeven, het maakt het wel even spannend als dat gebeurde, Nee de race was van begin tot einde al bepaald en de 3 snelsten bleven de gehele wedstrijd achter elkaar aan rijden. Het gaat er wel snel aan toe, onze jongens hebben het goed gedaan. Je kan zien dat men hier in NL een prachtige baan hebben (ASE emmen) en er goed gereden werd. Durk Greidanus kwam als 10de over de eindstreep en werd als beste Overseast rijder gehuldigd.


Deelnemers vrijdag 18 september te Kings Lynn:

No. Name Grade
12 Evert van den Berg Red                  T12 Piet Dogger Blue
16 John van 't Veer Blue                       17 Bouwe Arjan Hiddinga Red
19 Gerrit Zwerver Yellow                      22  Louw Wobbes Superstar
23 Feite Visser Blue                             29 Durk Greidanus Superstar
32 Axel Nijs Red                                   35 Fred Hink Red
44 Gosse Hoekstra Yellow                     51 Pablo Brandenburg Blue
61 Koen Maris Red                               64 Richard Talsma Red
67 Marco Kandt Blue                            76 Wierd Gietema Red
84 Mark Woudenberg Red                    151 Marco Falkena Red
217 Ron Kroonder Superstar                247 Gary Castell Red
267 Arie Kandt White                          393 Gert Elzinga Blue
399 Jessy de Bruyn Blue                     477 Martijn Oudhuis Blue
535 Sander Mandje Yellow                   832 Robert Jan Schutter Blue
007 Dave Schaap Blue

Op vrijdagochtend 18 september gaat de poort in Kings Lynn open om 11.00 uur. Van 12.00 tot 13.15 uur is er gelegenheid tot training ALLEEN voor de WK finalisten. Op vrijdagavond starten de wedstrijden om 19.00 uur. Voordat het officiële programma begint zal er een extra manche worden verreden voor de Nederlandse stockcar f1 rijders (muv de WK finalisten). Deze manche is ingelast om de Nederlandse rijders de gelegenheid te geven hun afstelling te zoeken. Naast de stockcar F1 klasse zullen ook de saloon stockcars aan de start verschijnen.

De volgende rijders hebben zich gekwalificeerd voor de WK finale op zaterdag 18 september as te Kings Lynn:

Namens ASE Emmen en ACON:              Namens de BVSR:

No. Name Grade
29 Durk Greidanus Superstar                217 Ron Kroonder Superstar
32 Axel Nijs Red                                    247 Gary Castell Red
61 Koen Maris Red                                399 Jessy de Bruin Blue
84 Mark Woudenberg Red
76 Wierd Gietema Red


Tevens zullen de volgende rijders aan de start verschijnen in de 2e heat op zaterdagavond:

No. Name Grade
T12 Piet Dogger Blue                                   16 John van 't Veer Blue
17 Bouwe Arjan Hiddinga Red                      22  Louw Wobbes Superstar
23 Feite Visser Blue                                    35 Fred Hink Red
67 Marco Kandt Blue                                  151 Marco Falkena Red
393 Gert Elzinga Blue                                 477 Martijn Oudhuis Blue
832 Robert Jan Schutter Blue

Op zaterdag gaat de poort officieel om 9.30 uur open in Kings Lynn. Alle 'overseas' stockcar F1 rijders die zich geplaatst hebben voor het WK moeten tijdrijden voor de startopstelling in de WK finale. Het tijdrijden begint om 14.00 uur. De wedstrijden beginnen om 17.00 uur. Op deze avond komen naast de stockcar F1 ook de Ministox aan de start die gaan strijden om het gouden dak. De eerste manche van deze avond is een consolation semi-final voor de Engelse stockcar F1 rijders. Alleen de eerste 2 mogen door naar de WK finale. De tweede manche is een mix van 14 Engelse en 14 Nederlandse niet WK gekwalificeerde stockcar F1 rijders. De derde manche is de WK finale. Daarna dagfinale en Grand National.

De volgende rijders hebben zich aangemeld voor de World Masters op zondag 20 september te Northampton:

No. Name Grade
6  Geert Jan Keijzer Blue                    12  Evert van den Berg Red
16 John van 't Veer Blue                     17 Bouwe Arjan Hiddinga Red
19 Gerrit Zwerver Yellow                    22 Louw Wobbes Superstar
32 Axel Nijs Red                                 36 Paul Hermkens Yellow
44 Gosse Hoekstra Yellow                   76 Wierd Gietema Red
151 Marco Falkena Rood                    217 Ron Kroonder Superstar
247 Gary Castell Red                         393 Gert Elzinga Blue
399 Jessy de Bruyn Blue                   477 Martijn Oudhuis Yellow
535 Sander Mandje Yellow                 832 Robert Jan Schutter Yellow
007 Dave Schaap Blue


Met sportieve groeten,

Henri
BVSR
Emmen, 22 augustus 2009


1e omloop

De H151 staat ook weer te trappelen aan de start van de 1e omloop. Met je mooie nieuwe oranje helm sta je op de 19e plek. Er rijden er 25 mee in deze manche. Je staat in de binnenbocht op de 11e rij. Je hebt een geweldige start en weet al een 13e plek te bemachtigen in de 1e volle ronde. Een vliegende start soms?

Je weet gewoon elke rond één te lappen en doet het echt geweldig, ik ben zo trots op je. Er gebeurt verder niets spannends om over te schrijven, maar dat hoeft ook niet altijd toch?

Nog drie rondes te gaan en dan gebeurt er iets waardoor de gele vlag moet vallen en die valt ook en tevens wordt er afgevlagd, jij bent op dat moment 5e. Een prima race gereden. Je klaagt wel wat dat de auto niet lekker ligt.


2e omloop

Er doen er deze manche 24 mee en je positie is op de één na laatste rij in de buitenbocht. Je moet echt je plek nog even zoeken heb ik het idee, maar ja je had ook al geklaagd dat de auto niet lekker ligt, misschien is het nog niet opgelost. Er wordt met de gele vlag gewapperd en er moet opnieuw in een line-up opgestart worden. Hè, wat doen ze nu, na drie rondes gaan we toch nooit helemaal opnieuw starten? Ja toch wel dus. Nou ja zeg, je staat dus nog steeds hetzelfde, op positie nummer 16 en zo blijft het enkele rondes. Het lijkt net of je er niet door kunt komen, geeft niet gewoon blijven rijden en de finale even lekker knallen. De nummer 146 maakt het je ook wel moeilijk hoor!. Er valt weer een gele vlag, misschien is de rust nu een beetje wedergekeerd, en kun je vanuit deze positie wel je plek vinden. En enige stockcars achter je laten. Er wordt nu wel via een lijn opnieuw gestart. Je ligt 13 en er zijn er nog 16 over. Wieger geeft je een enorme push en je ligt buiten de baan en komt op spin. Hier valt nu ook de gele vlag. We denken dat het voor jou is, maar gelukkig gebeurt er ook wat met een ander en daar is voor gevlagd. Je kunt gewoon aansluiten en je ligt dan nu ook 11e en er zijn nog 12 over. Na enkele rondes valt nu de finishvlag en naar mijn mening ben je als 6e over de lijn gekomen en heb je je kranig gehouden deze manche. Laat je niet gek maken!!!!!


3e omloop

Je vermeldt nog steeds dat de auto niet lekker ligt en jou monteurs hebben een beetje lucht uit de banden laten lopen en hopen natuurlijk nu ook op het beste. Deze manche doen er 25 mee en jij staat op de 10e rij in de binnenbocht. Je bent al 14e wanneer je de 1e volle ronde doorkomt. En vervolgens ben je 13e. Na enkele rondes ben ik echt de tel kwijtgeraakt en hoop ik op een gele vlagsituatie. En ja, er wordt naar me geluisterd, maar helaas moest het Gerrit Zwerver zijn die zijn band verliest en het blijft ook op de baan liggen en dat is met deze gevaarlijke vehikels echt te gevaarlijk. Nu er weer een lijn gemaakt wordt om te starten kan ik weer even bijkomen en tellen op welke plek je staat. Je mag vanaf positie 7 starten en hebt dus nu al een mooie race laten zien. Na een paar rondes wordt er weer geel gevlagd en zijn er nog 18 stockcars over. Wat er met je is, is mij wel duidelijk, maar het mag gewoon niet baten om een beetje mooie uitslagen te hebben, niet zeuren, mens, het gaat immers mooi. Je wilt nu wel wat te gretig in dit laatste gedeelte van deze manche en moet het bekopen met een laatste plaats.


Finale

31 stockcars doen er mee in deze zinderde finale. Jij staat op de 13e rij in de buitenbocht. Je start een beetje zwabberig, last van de gladheid, denk ik. Je ligt achteraan en hebt een klein inschattingsfoutje gemaakt, geeft echt niet, dit is het risico van het rijden en terplekke beslissingen maken. Je hebt nu nog 5 achter je en bent toch al wat plekjes opgeschoven. Er wordt heel wat “opgeruimd” in deze manche. Is altijd zo met een finale, is iedereen erg gretig om de 1e plek te bemachtigen. En zo moet het ook zijn, wat spanning mag er best bij. Je hebt even moeten zoeken om jou ideale lijn en volgens mij heb je hem gevonden. Wat een geweld zeg en dat geluid….. super gewoon. Je zit nu tussen de eerste 10 en aiaiai, je valt 3 plekken terug en ligt nu 13e. Bij het uitkomen van een bocht wil je nog wel eens wat te wijd uit gaan, zodat je de boarding raakt. Je hebt een prima race gereden en het is nu nog wel de vraag of jij nu de WF mag rijden in Engeland.


 

Sint Maarten, 9 augustus 2009


Wat een prachtige mooie dag zou dit gaan worden, veel stockcars en ook wordt het NK gereden vandaag. Zul jij hier dan bij zitten, Murk? Het zou te mooi zijn om waar te zijn, maar je doet natuurlijk niet voor niets mee aan het NK. Dus voor de hoofdprijs zullen we gaan!!


In de 1e omloop zit je in de derde manche en zo volgen ook de andere manches, steeds in de derde, de 3e, de 6e en de 9e. Wanneer je schade rijdt in de 9e heb je wel weinig tijd dit te repareren. Maar dat zal niet gebeuren, dat doe je al in geen tijden meer, dus nu ook niet.

Pas op hoor!!


In deze manche rijden er 24 stockcars mee en jij staat op de laatste rij in de buitenbocht gesitueerd. Binnen de 1e ronde wordt er met de gele vlag gewapperd, er ligt er namelijk één in de sloot. Er moet dus volledig opnieuw gestart worden. Je knalt me toch naar voren met je vehikel,ongelooflijk, zo snel ga je. Je ligt al op 11e positie in de 2e ronde, ai, wat jammer je gaat 180 graden in de rondte in de 2e ronde en moet helaas weer achteraan sluiten. Maar binnen enkele rondes lig je weer op de 12e positie. Je rijdt een geweldige race, joh. Wanneer ik weer beter kan tellen op welke plek je ligt, lig je ineens al op de 8e. Wanneer de finishvlag valt kom jij als 4e hierover heen. Je mag absoluut niet klagen.


In de2e omloop rijden er weer 24 mee. De vlag valt en je gaat weer als de brandweer over de baan heen gescheurd. Je rijdt op 18e positie na een volle ronde rijden. Maar helaas nemen in ieder geval de nummer 123 en de nummer 303 je mee in hun gevecht en kon je geen kant op. Je moet hierdoor achteraan sluiten. Je komt al vrij snel als 20e over de finish, de volgende ronde als 19e. Wanneer je dan weer over de finish komt ben je als 14e gepositioneerd. En wanneer hier in deze manche de vlag valt kom je als 12e over de streep. Ook hier mag je van een prima race spreken. Het gaat echt super, het is nog geen finale hoor!!!


In de derde omloop doen er 27 rijders met je mee voor de welbegeerde plek in de finale. De beste 35 rijders doen hieraan mee. Dus kom op, joh, laat zien wat je waard bent! Je staat op de 3e rij achteraan en hebt zoals alle manches een vliegende start, er wordt zelfs vermoed dat je een valse start zou hebben, dit was niet zo, gelukkig. Anders was deze manche voor niets geweest. Al in de 1e volle ronde rij jij al op positie nummer 7, in de 2e ronde kwam je in een spin terecht en weer moet je achteraan sluiten, wat heb je toch vandaag, je wilt maar achteraan rijden. Volgens mij lig je nu op de 18e plek en ga je weer als de brandweer die een heftige brand moet blussen. Na enkele ronden te hebben geracet lig je, wanneer de finishvlag valt op 6e positie. Wat een dag, wat een dag! Op naar de mooiste finale van het hele jaar, in Nederland.


De finale


Zoals ik al had vermeld rijden de beste 35 stockcars mee en mag jij als 14e starten, je hebt dus niet alleen volgens mij zo goed gereden, je hebt gewoon goed gereden. De beste tip die ik je kan geven is rustig te starten, want de baan is nogal glad gemaakt. En dat doe je ook wanneer de vlag valt. In de 1e volle ronde kom je als 13e binnen en de ronde die hierop volgt als 11e /12e maar oh wat een poeier wordt jou daar gegeven. Het gaat niet goed zo te zien. Nee, wat balen , door die klap die je hebt gekregen is gewoon je linker achter band van de velg gereden en helaas kun jij in de finale niet doorzetten. Het is niet verstandig en gaat ook niet goed. Wat een domper, want volgens mij had je echt wel in de buurt kunnen komen van de beste 5. Het wordt ons allen gewoon niet gegund dat jij een goede plek in de finale rijdt. Maar niet getreurd, het was echt een fantastische dag en we hebben mooie races gezien vandaag, niet alleen die van jou maar ook die van alle anderen. Ik neem mijn petje af voor de organisatie in Sint Maarten. Met zoveel deelname nog de dag niet uit laten lopen op een fiasco.

Het is geweldig!!!FAC 21 mei Hemelvaartsdag,


Emmen, 4 juli 2009

Het is al weer een tijdje geleden dat jullie van me hebben gehoord, maar dat is verklaarbaar. Ik ben een dergelijk twee crossen niet mee geweest. In Sint Annaparochie was ik wel maar dit was een last minute call en dus had ik er niet op gerekend dat ik hiervan verslag zou gaan doen. De H151 heeft hier wel super gereden, alleen jammer dat hij daar niet het kampioenschap heeft kunnen pakken, niet zeuren want hij doet verder prima mee.

Op Emmen start de wedstrijd om 16: OO uur en het is een stralende mooie dag, niet te heet en niet te koud, gelukkig dat er een windje staat voor de coureurs, want ik de auto’s zal het wel afzien zijn. Voor ons is dit ook geen ramp. Het is er niet zo druk als alle andere keren, maar dat mag de pret niet drukken. Wanneer jij aan de beurt bent, Marco is het de twee manche in de eerste omloop. Er strijden 22 stockcars mee en jij staat als 11e gepositioneerd. Helaas moest ik de eerste twee à drie rondes missen( mijn zoon moest weer eens een grote boodschap, moet hij meestal wanneer jij aan de beurt bent), maar desalniettemin was het een spannende eerste manche. In mijn beleving lig je namelijk op de 6e plek en ik vind dat je geweldig gaat. En ik maar aanmoedigen vanaf een andere plek als waar de anderen staan. Ik maar denken waarom je zo aan de kant gedrukt wordt en waarom ze jou zo pushen, het blijkt achteraf dat jij een ronde hebt stilgestaan omdat het blijkt dat een van je monteurs jou voetenbak niet had vastgemaakt. Terwijl jij remde kwam dat hele ding los te staan en kon je niet verder rijden, (je zult wel even gescholden hebben, jou kennende en dat bedoel ik niet negatief!!!)toch heb je hem weer aan de praat gekregen en ging je verder, voor mij dus een goede positie maar Pieter heeft me uit de droom gehaald en me vermeld dat je een ronde achter lag. Als hoeveelste je nu bent geëindigd is mij niet duidelijk maar volgens mij als 10e.

De tweede omloop. Er rijden er 18 mee en jij staat als 10e in rij klaar om te starten. En de startvlag valt. Je hebt zoals eigenlijk altijd, een goede start. Maar doordat er gesproeid is moet je erg uitwijken naar de "bovenkant" van de baan, in de 2e ronde rij je op plek nummer 10 en ook in de 3e ronde houdt je dit nog vol. Kom op joh!!! Ja prima, je weet weer één in te halen en nog één, je rijdt nu op de 8e plek in ongeveer de 4e ronde, 7e in de 5e en de 6e ronde en jammer je gaat weer iets te wijd uit en moet terugvallen naar een 9e plek. Jo, je bent weer terug gekomen op de 8e plek en rijdt vervolgens op positie nummer 7. Prima hoor, deze positie hou je vol tot aan de finish en je hebt een zeer goede race gereden.

In de derde omloop sta je op de 8e rij in de binnenbocht opgesteld er rijden er 20 mee, je hebt een goede start. 12e, 11e, 10e, ach wat jammer een terugval naar de 12e positie en je komt weer terug op de 11. Je kunt naar binnen gaan als het je lukt, de baan is al aardig opgedroogd. Pas op Axel, hij ademt in je nek. Een fantastische racerij was het vandaag en nu alleen nog de finale. Ik dacht het goed te hebben dat je als 10e over de finish bent gekomen, maar Thijs Veldt vermoed dat je als 6e over de streep bent gekomen. De uitslagen zullen het uitwijzen.

De finale.

Dit wordt voor mij weer een heel gedoe om jouw in de gaten te houden. Dit, omdat er 30 meedoen en het altijd anders is als het de finale betreft. Iedereen is dan erg gebrand om de eerste plek te bemachtigen. Heel erg LOGISCH. Je staat op de 14e rij in de binnenbocht en de startvlag valt en je hebt een goede start dat is echt nog het enige wat ik kan zien, want er waait toch een stof omhoog.’k Moet toch een betere positie zien te krijgen om een mooi verslag te maken. Maar toch weet jij je goed te weren in de meute, je krijgt een aantal opdonders en je blijft erg goed op de baan. Welke positie je rijdt weet ik echt niet te vertellen. En erg onfortuinlijk knal je op een medestrijder en je kon hier niets aan doen. Maar mijn geluk is dat de gele vlag valt, er zijn er twee op elkaar gebotst en ik vind het dus niet erg, nu worden jullie in een rij opgesteld en kan ik zien op welke plek je staat. Je staat 16e en bent de een na laatste. Er zijn er dus al 13 uitgevallen, zozo! Vanaf dit punt moet het toch niet moeilijk zijn je te volgen. Maar na twee rondes valt de gele vlag alweer, de nummer 267 ligt op de kop. Je hebt in die twee rondes al heel wat stockcars op weten te pakken, want na deze gele vlag sta je op plek nummer 11 en we gaan weer los, je doet het echt geweldig. Het zijn er nog maar een paar rondes en je weet de 5e plek te bemachtigen en de finish vlag valt. Yes, ik ben weer trots op je. Dit betekend dat je gewoon 25 stockcars achter je hebt weten te laten.

Nog een race voor de vakantie, Sint Maarten. Hopen op een mooi resultaat en een goede conditie van de coureur en baan. En voor ons een beetje aangenaam weer.


 Emmen, 6 juni 2009

Jeetje, wat een geweldig uitziende stockcar heb je, nu je een rood dak hebt verdient. Voor mij zal het wel even andere koek zijn, nu je in het midden van het geweld mag gaan starten. Je bent de 2e heat aan de beurt. Er rijden op dat moment zo’n 20 stockcars in de race, om het 1e plekje, mee. De weersomstandigheden zijn goed, maar de baan wordt gesproeid en maakt het daardoor alle rijders niet eenvoudig. Het is en blijft de kunst de eerste 8 rondes te overleven, dan is het ’t gladst en daarna een goed plekje te veroveren. Tussen de snelle jongens staat nu ook ineens onze snelle jongen, van de H151. Nu ben je op de 9e rij gepositioneerd en heb je de buitenbocht. De startvlag wappert en jullie zijn vertrokken. Ja, prima start, blijf in de buitenbaan, daar is het ’t minst glad. Je rijdt op de 14e plek. Oh jee, de nummer 43 klimt op jou achterkant en hierdoor raak jij uit balans. Desalniettemin rijdt jij nu op plek 12 en ja, nu op 11 en weer een plekje verovert, nu op plek 10. Je gaat best goed hoor! Door de gladheid zwabber je wel een beetje, misschien een andere band of juist de afstelling????? Komt straks wel, eerst nog even deze manche uitrijden. Je pakt plek nummer 8. En dit doe je zo geweldig, de vehikels die voor je rijden, krijgen onderling enigszins problemen en hierdoor kun je een nog betere plek bemachtigen, je rijdt namelijk nu op positie nummer 7. Oh jee, wat een spanning, ja de finishvlag valt en jij komt door op plek nummer 7. Jonge, jonge, jonge, wat heb je dit fantastisch gedaan. Wees trots op deze prestatie. Nu misschien nog even werken aan de auto op het rennerskwartier en op naar de volgende manche. 

De 2e keer dat jij aan de start verschijnt is het op de baan niet veel gewijzigd. Dit is tevens de laatste voorronde voor de finale, ja, jammer, maar 2 manches en dan nog een finale. Weinig waar voor mijn geld, krijg ik vandaag. Maar ja, ik kan er dan ook geen genoeg van krijgen. Al dat moois op de baan te zien racen.  Er rijden in deze race weer 20 stockcars mee, en jij staat op de 8e rij wederom in de buitenbocht. De startvlag valt en je komt als 17e door in het 1e rondje. Ja prima, je gaat geweldig en weet plek nummer 13 te bemachtigen. Ai, ai, ai, wat gebeurt er nu, je verliest 2 plaatsen en ligt nu 15e. Wat is er loos, wat is er loos. Ja, op plaats nummer 13 weer, goed zo, ga zo door. Je gaat prima, je hebt de lijn gevonden die bij jou past. Ga door man. Nog een betere plek weten te rijden en ook op deze plek finish jij. Het is namelijk plek 14. Wees weer trots op jezelf, het is natuurlijk erg anders rijden vanuit deze start positie. Je moet eerst nog even wennen aan je nieuwe plek. Het gaat je naar mijn mening erg goed af en het kan alleen maar beter worden. Je opmaken voor de finale. Doe er genoeg benzine in want het zijn
wel even wat meer rondes dan de voorrondes.

Op rij 16 in de buitenbocht, mag jij de finale starten. Er rijden dit keer heel veel mee. Maar liefst 34 stuks. Jou positie is nummer 20 in het 1e rondje. Je rijdt echt wel goed mee met de meute en oh wat een duw en trekwerk om een goede plek te bemachtigen en natuurlijk met zo belangrijk te behouden. Ach, een gele vlag, opnieuw opstellen, vanuit de positie een ronde ervoor. Jij staat op nummer 15, pffff, wat is dit een stuk moeilijker om bij te houden, jeetje zeg. Wanneer ik alleen jou in de gaten hou, zie ik niet meer wie er aan kop gaat en kan zo moeilijk jou positie bepalen. Het blijft een spannende race en wanneer er met de finishvlag wordt gewapperd, ben je volgens mij geëindigd op plek nummer 8. Je kan echt trots zijn op je geleverde prestatie.

Op naar Sint Maarten, zondag 14 juni. Wil je Marco ook zien schitteren op deze mooie baan, kom dan ook hiernaartoe.

Groetjes,
Typmiep


Wolsum, 30 april 2009
Een prachtige  Koninginnedag zou het gaan worden. De eerste mache dat de H151 aan zijn race kon beginnen waren er 11 stockcars op de baan. Je staat op de 2e rij in de binnenbocht gepositioneerd. De startvlag valt en je gaat er als een speer vandoor, geweldige start!  Je rijdt twee rondes koppositie maar helaas moet je het afleggen tegen de H146, Wieger Jaspers. Dit is geen ramp, je vermeldt zelf dat je er een Hossier onder hebt en dat het daardoor niet zo geweldig gaat. Je eindigt deze manche als 6e en op het rennerskwartier probeert iedereen er weer alles aan te doen om je in de volgende mache weer goed te laten profileren.

Je rijdt in een mache met 12 stockcars en je gaat echt super. Je bent tweede in de rij en in de tweede bocht kun je koppositie krijgen en je neemt hem ook, geweldig. Keep on going!!! Je gaat echt geweldig maar je moet om Bate Feenstra denken, zijn adem hijgt in je nek. Oh jee, en die van Durk Greidanus echt niet minder. Je rijdt super en weet het vehikel goed op de baan te houden. Je rijdt tot op drie rondes voor de finishvlag valt op koppositie maar je moet het helaas afleggen tegen Durk, hij pakt deze manche. En doordat jij ook nog een lekke band hebt gekregen ben je als 7e gefinisht. Jammer, maar helaas. Een nieuwe band eronder en tanken en opmaken voor de een na laatste manche voor de finale.

Je hebt in deze manche een wat rustigere start. Je rijdt wel prima. In de tweede bocht wordt er zoals altijd gevochten om de koppositie maar jij gaat ermee heen. Je rijdt zo super op kop en gaat zo een rondje of wat door. Er wordt een gele vlag gevoerd want Wieger Jaspers ligt een beetje raar en door het schitterde weer zien wij niet zoveel want de baan is erg droog en wordt er dus vervolgens wat gesproeid. Na een herstart, iedereen doet weer mee, ga je weer als een speer. Je rijdt weer een ronde of wat op koppositie en doordat er gesproeid is kom je in de derde bocht wat te wijd uit en draai je 180 graden op de baan, dit kost je je positie. Je moet helaas weer achter aan sluiten. Het is nu ook al snel het einde want je kunt niet meer zoveel inhalen en eindigt hierdoor als 11e.  Door erg goed op de stockcar te letten zijn jouw monteurs erachter gekomen dat de uitlaat te dicht op de achterband uitkomt en hierdoor heb je steeds een lekke achterband. De uitlaat wordt heet en de band ook en hierdoor gaan ze steeds lek. Het ligt dus niet aan een merk of type band maar aan de uitlaat. Dit wordt natuurlijk verholpen voordat jij de finale moet gaan rijden.

De finale.
Hier is het dan allemaal om te doen. Wie neemt de beker mee?                              
Je hebt een geweldige start. Het is goed dat het verholpen is waar je last van had. Je laat je treiteren en trekt dit je zelf aan en moet het hierdoor bekopen. Je hebt geen lekke banden meer gehad en eindigt als 11e in de finale. Jammer, maar op het graveltrack kun je je kunsten weer uitoefenen. Dit is voor jou een mooie baan.

Wil je dit ook in levende lijve ondervinden, kom dan naar Emmen op 16 mei 2009.
Groetjes,   Typmiep