see you at the next race
h111 h141 h151 h161
HomeH151teamSponsorsClub €50RaceverslagUitslagenAgendaPics 2013foto`s 2012Foto`s 2011foto`s 2010Foto`s 2009h151 Slotstox
F2 #141
F2jr verslag
F2 #121
F2 junior #161
F2 #111
      Sjouke Abma is de rijder van de F2 # 111.De banen waar hij rijdt zijn  FAC Wolsum, ASE te Emmen.
Zijn cross ervaring is begonnen op het cross terrein de FAC in de standaard klasse nr 11, maar na enige jaren is de crossauto ingeruild voor een F2.      


       Deze f2`s zijn inmiddels verkocht.
Sponsors

Bouwbedrijf Bootsma te Tirns Friesland      Voor al uw metal stud wanden en plafonds     Mister
24    
      Ludiek grandcafé te Sneek                                 Garage Fokke Louwsma te Nijland

KBC te Scharnegoutum      Bouwsysteem,Grondstoffen- logistiek enz

H111

Emmen, 4 juli 2009

De H111 staat ook weer te trappelen aan de start en heeft er ook weer zin in. Er staan er 16 in het ovaal om een prijsje te bemachtigen. Ik kan er echter niet echt veel over schrijven. Dit komt omdat mijn zoon….. nee, die mag ik nu niet weer de schuld geven. Nee, er was niet veel spectaculairs over te melden, iedereen reed gewoon zijn rondes en er gebeurde niet zoveel. Jij komt achter aan in de rij te liggen en helaas kon je niet dichterbij komen en ben je ook als laatste over de finishlijn gegaan. Hier is echt niets mis mee hoor, maar dan worden de verslagen alleen wat korter.

De tweede omloop moest toch wel een betere manche worden om over te schrijven. Laat nu maar even zien wat je in huis hebt, want ik ben ervan overtuigt dat je het kunt. En je kunt het ook!!! Er staan er 16 aan de start en jij staat op rij 3 in de binnenbocht. Jullie moeten, om wat voor reden dan ook, 2 rondes oprollen en pas op het is glad, de vlag valt en jij komt binnen een ronde dwars op de baan te staan omdat je om geduwd wordt en moet helaas als hekkensluiter fungeren. Sommigen van jouw medestrijders gaan over het binnenterrein, de boefjes. Jij rijdt nu op een 11e plek en rijdt een goede race. De baan droogt wat op, profiteer hier van. Je komt op een 14e plek terecht en rijdt op deze positie ook de race uit. Je hebt het goed gedaan hoor!!

De derde omloop doen er in jouw manche 16 rijders met je mee voor de overwinning. Je doet het echt geweldig, je rijdt 6e positie in de eerste ronde, 5e in de tweede en de derde. Je doet het zelfs nog beter je rijdt nu 5e positie in de zevende ronde. Als het het toelaat kun je de binnenbocht pakken, de baan is al aardig droog gereden. Nee, jij doet het nog veel mooier, je rijdt tot bovenaan op het ovaal en stuurt hem zo, dat je op de binnenbaan terecht komt, dat ziet er toch echt wel gelikt uit hoor! Je rijdt nu op de 8e plek, Och wat jammer, in duel met nog twee andere strijders, maar jij moet het helaas bekopen met twee plekken achterstand. Deze plek hou je vol tot aan de finish, je hebt een hele goede 3e manche gereden. Maak je maar klaar voor de finale!!!

De finale.

Hier is het waar het allemaal om draait. De laatste race van de dag en dan een goede plek zien te veroveren. Er rijden er 24 mee. En jij staat op de 6e rij alleen in de binnenbocht. Je hebt een prima start en rijdt op een 5e plek in de 1e ronde, fantastisch. Je hebt echter wel last van de gladheid, maar bent niet de enige. Oh jee, wat doe je nu, je rijdt vol in op een andere coureur en kunt geen kant op. Dit gebeurde boven in het ovaal. Gelukkig je rijdt weer, maar op welke positie is niet te zeggen. Komt wel weer. Er zijn er al heel wat uitvallers dus mijn tip is rij gewoon de wedstrijd uit en je hebt altijd punten. De baan droogt al lekker op en je rijdt de rondes prima. Ach, de finishvlag, je komt als 8e door maar hebt ook een ronde achterstand. Op welke plek je binnen bent gekomen is mij niet duidelijk. Op HYPERLINK "http://www.mylaps.com" www.mylaps.com is de uitslag wel te zien. Jij kunt nu ook even vakantie vieren en na de vakantie zien we elkaar weer, geniet van de vakantie!!!


Emmen 6 juni

Zo, Sjouke, jij mag je rijkunsten ook weer vertonen vandaag. Je rijdt met je "oude" spoiler op het dak ( zo heb je de F2 gekocht). Hebben jij en Pieter geen tijd om een nieuwe te maken? Wanneer jij aan de beurt bent zijn we al bij heat 4 in de 1e omloop. Jij staat op positie nummer 6 op de 3e rij. De starvlag valt en jij rijdt in de 1e ronde op plek nummer 7. De baan is ook bij jullie veel te nat gesproeid, waardoor jullie, net als alle andere heats, last hebben van de gladheid. Je rijdt nu op positie nummer 9 en wij moedigen je allemaal aan. Kom op joh, je kunt het echt wel! Je krijgt een duw van de nummer 50 en dit kost je een plek, nu dus op nummer 8. Je zit tussen de nummer 1 en 2, maar hoeveelste je nu werkelijk bent, het is mij niet duidelijk. Het is een rommelige race en de finishvlag wappert, hoeveelste je bent gefinisht, we gaan het nakijken op MY LAPS.com. Nu snel alles weer in orde maken voor de laatste manche voor de finale. Ja er worden maar 2 manches gereden en daarna volgt meteen de finale. Weinig waar voor mijn geld hoor! Maar ja, ik krijg er dan ook nooit genoeg van. Het kan mij niet lang genoeg duren.

Ook jij rijdt natuurlijk de laatste voorronde voor de finale. Je staat op rij 3 in de buitenbocht en er rijden er 16 mee. Je hebt een goede start wanneer de startvlag valt, maar je kunt niet goed door de 1e bocht komen. Haha, er staan een paar medestrijders in de weg. Het wordt de baancommissaris te heet onder de voeten en er volgt een gele vlag. Er vallen er op dat moment 4 strijders uit. Er wordt opnieuw gestart, jij staat op plek nummer 11. Kom op jongen, je kunt het!!!! Er wordt weer prima gereden, alleen zou jij, naar mijn mening, de binnenbaan moeten kunnen pakken, misschien is het nog wel glad hoor, ik heb makkelijk praat, zo langs de zijlijn. Ga maar aanstaan. Ikke niet!!! Oh jee, je komt in aanraking met iemand die dwars op de baan staat en je wordt gedwongen het middenterrein te pakken. Ai, dit doe je wel erg lang, je komt pas in de 3e bocht de baan weer op. Och, weer een gelevlag, het ruimt mooi op zo. Er zijn er nog maar 10 over, waarvan jij op plek nummer 9 staat. Je komt mooi weg in de startvlag en pakt nu de binnenbochten. Oh nee, weer een botsing! En hierdoor weer een gelevlag. Er zijn er nu nog 8 over. Jij rijdt nu op positie nummer 5 en hebt je ideale lijn gevonden. Kom op joh, ja door een stuurfoutje van de nummer 552 ben je alsnog op plek nummer 4 geëindigd. Prima race gereden. Nu naar het rennerskwartier en je opmaken voor de finale.

De finale: Er rijden er een hoop mee, 28 maar liefst. Pfff, kom maar op jongens, jij staat op de 8e rij in de binnenbocht. Je komt niet zo geweldig weg in de startvlag en pakt nog steeds de buitenbochten. Oei, daar is het erg druk en je kunt geen kant op, waardoor je bij iemand opknalt. Hierdoor is waarschijnlijk je uitlaat los gesprongen, want na een gelevlag situatie, niet jou schuld hoor, mag je niet meer mee rijden. Erg jammer, je bent in de finale dus niet gefinisht. Volgende keer maar weer proberen en dan een goede plaats pakken.

Groetjes,

Typmiep